Foto: F64

ASV izlase nekad nepadosies, turklāt tajā saskatāmas līdzības ar Latvijas valstsvienību, uzskata latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Latvijas izlase Minskā notiekošā pasaules čempionāta maču pret ASV aizvadīs ceturtdien. Abas vienības trīs mačos paspējušas iekrāt sešus punktus, kas tās padara par konkurentēm cīņā par vietu ceturtdaļfinālā.

"ASV ir jauna, ātra un agresīva komanda. Nekad nepadosies, tāpēc saskatu līdzības ar mūsu vienību," žurnālistiem sacīja Girgensons. "Uzvarēs tas, kurš sevi vairāk atdos uz ledus."

"Ir sakrājies neliels nogurums, taču prieks, ka otrdien pieveicām Kazahstānu. Domāju, ka viss pagaidām ir ļoti labi. Jāraugās, kā nospēlēsim nākamās spēles, taču cerams, ka izdosies tikt ceturtdaļfinālā," izteicās latviešu uzbrucējs.

"Domāju, ka mūsu komandā katra maiņa var uzlabot savu sniegumu," pauda Girgenons, kurš otrdienas mačā pret Kazahstānu pirmo reizi spēlēja vienā maiņā ar Juri Štālu. "Ar viņu cīnīties vienā virknējumā bija patīkami, jo vari iepazīt to, kā spēlē citi."

Girgensons atklāja, ka Latvijas izlase mačam pret ASV taktiski sāks gatavoties trešdienas vakarā. Tiesa, latvietis līdz šim šajā čempionātā vēl nav guvis rezultātus. "To nevajag pārdzīvot. Svarīgāk ir atdod visu sevi uz ledus."

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!