Foto: LETA

Atmosfēra Latvijas hokeja izlasē ir ļoti laba, tāpēc spēlētāji var izbaudīt hokeju un rādīt atzīstamu sniegumu, atņemot pa punktam spēcīgajām Zviedrijas un Čehijas izlasēm, pēc sestdien aizvadītās otrās cīņas pasaules čempionātā atzina Latvijas izlases viens no līderiem Zemgus Girgensons.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pasaules čempionātu Maskavā sāka piektdien ar 1:2 papildlaikā zaudējot Zviedrijai, bet sestdien ar 3:4 pēcspēles metienos atzina Čehijas pārākumu, lai gan minūti vēl pirms pamatlaika beigām bija vadībā ar 3:2.

"Mēs nopietni gatavojāmies pirmajām spēlēm un pirms katras no tām domājām, ka var paņemt kādu punktu. Atmosfēra komandā ir ļoti laba, mēs izbaudām hokeju," čempionāta sākumu žurnālistiem komentēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" uzbrucējs.

Girgensons spēlē pret Čehiju iemeta Latvijas otros vārtus, realizējot skaitlisko vairākumu un tobrīd panākot izlīdzinājumu 2:2.

"Tajā epizodē ļoti labu piespēli izdarīja Daugava (Kaspars Daugaviņš), kurš ripu zonas vidū atdeva (Rodrigo) Ābolam. Viņš uzmeta pa vārtiem, bet man pēc tam vajadzēja ripu tikai pamest garām vārtsargam," vārtu guvumu atcerējs Girgensons, kurš spēlē pret čehiem izdarīja piecus metienus pa pretinieku vārtiem, kas bija labākais rādītājs Latvijas izlases rindās.

Girgensons atzina, ka čehiem pamatlaika beigās paveicies, taču šo veiksmi viņi nopelnījuši. "Čehiem bija tik daudz momentu spēlē, ka varbūt viņiem paveicās par tām iespējam. Mūs pamatīgi uz augšu pavilka Edžus (Masaļskis). Spēles sākumā pretinieki mūs nedaudz pārsteidza ar savu ātrumu, bet tad viņi mazliet piegura un labāki jau bijām mēs. Bet tā hokejā notiek," cīņas pavērsienus skaidroja uzbrucējs, kurš sestdien nospēlēja 20 minūtes un 43 sekundes.

Maču ar čehiem Girgensons sāka virknējumā ar Daugaviņu un Ronaldu Ķēniņu, bet otrajā trešdaļā pēdējā vietā tika pārcelts Ābols. "Mēs ar Ābolu kopā nedaudz uzspēlējām jau pārbaudes spēlēs Šveicē. Rodrigo ir labs spēlētājs, kopā spēlēt ir labi," izlases jaunāko hokejistu, kurš pret čehiem nopelnīja savu pirmo rezultativitātes punktu pasaules čempionātos, uzslavēja Girgensons.

Tikmēr Ķēniņš spēli noslēdza priekšlaicīgi pēc noteikumu pārkāpuma pret čehu aizsargu Tomāšu Kundrāteku. Girgensons šo epizodi gan nebija redzējis, tāpēc nevēlējās komentēt.

Pirmās divas cīņas nav bijušas vieglas. "Šī bija otrā spēle divu dienu laikā un ķermenim tas liek nogurt. Tomēr spēlējot, to jau nejūt, bet vakarā pēc cīņas droši vien nogurums būs. Salīdzinājumā ar NHL, kur ir mazāki laukumi, šeit ripa tiek vairāk pieturēta un spēle nav tik fiziska un ātra. Taču svētdien mēs atpūtīsimies, gatavosimies nākamajai cīņai un arī pret Krieviju spēlēsim tāpat, kā esam spēlējuši šajos divos mačos," solīja Girgensons.

Latvijas izlase pirmo reizi pasaules čempionātos augstākajā divīzijā divos mačos ir tikusi pie punktiem, lai gan šoreiz abās spēlēs nācās zaudēt.

Pēc sestdienas spēlēm A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar pieciem punktiem divos mačos ir Čehija, kam ar trim punktiem seko Dānija. Pa diviem punktiem izcīnījušas Kazahstāna, Zviedrija un Latvija, bet viens punkts ir Šveicei. Pagaidām bez punktiem vienīgajās spēlēs palikušas Norvēģija un Krievija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!