Foto: F64

Latviešu hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien atvainojās valstsvienības līdzjutējiem par viņa izvēli simtprocentīgi atveseļoties pēc gūtā savainojuma tā vietā, lai brauktu uz Prāgā notiekošo pasaules čempionātu un palīdzētu Latvijas komandai.

Kā ziņots, Nacionālās hokeja līgas (NHL) vājākās komandas Bufalo "Sabres" uzbrucējs Girgensons vienā no regulārā čempionāta mačiem, bloķējot pretinieka metienu, saņēma triecienu ar ripu pa savas labās kājas potīti, tādējādi gūstot savainojumu, kura dēļ nav spēlējis kopš 24.februāra.

"Atvainojos Latvijai, ka nevaru piedalīties pasaules čempionātā. Jāizveseļojas pilnībā, lai nākošgad būtu pilnvērtīga sezona," savā "Twitter" profilā piektdien rakstīja hokejists. "Novēlu izlasei pasaules čempionātā visu to labāko!"

Šosezon latvietis 61 mača laikā guva 15 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, kas bija rezultatīvākā no viņa abām sezonā pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

Līdz šim 21 gadu vecais Girgensons izlasi pārstāvējis divos pasaules čempionātos - 2013. un 2014.gadā, kā arī pērn piedalījās Soču olimpiskajās spēlēs.

Latvijas izlase pasaules čempionātu uzsāk piektdien, aizvadot cīņu pret olimpisko čempioni Kanādu. Pēc tam sestdien gaidāma tikšanās ar mājinieci Čehiju, bet turpinājumā Latvijas hokejisti tiksies arī ar Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju.

Pasaules čempionātā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 1. līdz 12.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna un Ungārija, kas augstākajā divīzijā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Latvijas izlase pasaules čempionātā spēlēs Prāgā, kur tiks aizvadītas arī izšķirošās cīņas, bet otra apakšgrupa spēkosies Ostravā.

Jau pēc šī gada pasaules čempionāta kļūs zināmas astoņas komandas, kas kvalificēsies Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tā kā Latvija pašlaik pasaules rangā ieņem devīto vietu, lai izvairītos no olimpiskās atlases, nepieciešams meistarsacīkstēs būt četras vietas augstāk par Slovākiju vai piecas vietas virs Šveices.

Latvijas izlase netiek uzlūkota kā favorīte arī šajā čempionātā - bukmeikeru kantoris "viensviens.lv" prognozē, ka Latvija apakšgrupā uzvarēs "vienā vai divos" mačos, paliekot sestajā vai septītajā vietā, bet par turnīra galveno favorīti tiek nosaukta Krievija, kurai lielākā konkurente būs Kanāda. Arī "Optibet" un "Olybet" bukmeikeri par galvenajiem pasaules čempionāta favorītiem uzskata Krieviju un Kanādu, bet Latvijas izlasei turnīra noslēgumā dod desmito vietu.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei izdevies arī 1997. un 2004.gadā, bet pēdējos piecos čempionātos labākais sasniegums ir desmitā vieta, kas iegūta 2012.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!