Foto: F64

Pirmdien Latvijā no Ziemeļamerikas ieradās Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš dzimtenē ieradās kopā ar savu draudzeni Keitiju Salivanu.

Kā hokejists izteicās intervijā Latvijas Televīzijai, sanācis vairāk nekā 20 stundu ilgs ceļš pa Toronto un Frankfurtes lidostām, tāpēc jūtams sagurums.

Girgensonam pirmā pilnā sezona Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Bufalo "Sabres" rindās beidzās 13.februārī, bet hokejists uzkavējies Ziemeļamerikā, kur sadziedējis nelielos savainojumus, lai varētu būt pilnībā gatavs palīdzēt valstsvienībai.

"Pirmais, ko gribas, iet bišķi pagulēt, bet drusku jāpagaida. Tikuš līdz mājām, draudzenei parādīšu māju, un tad domāšu tālāk. Draudzenei šī ir pirmā reize Eiropā, domāju, ka aizvedīšu uz Vecrīgu," teica Girgensons.

Lai gan Latvijas Hokeja federācija (LHF) sākotnēji informēja, ka kopā ar Girgensonu plānota arī galvenā trenera Teda Nolana ierašanās, treneris Latvijā vēl nav ieradies. "Nezinu, ko viņš dara, tā ir viņa rīcība, bet domāju, ka nav par to jāuztraucas."

Paredzams, ka jau otrdien Girgensons piedalīsies Latvijas izlases treniņā.

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, ceturtdien un piektdien Slovākijā aizvadīs divas pēdējās pārbaudes spēles pret mājinieci Slovākiju un Norvēģiju. Pasaules čempionāts Minskā sāksies 9.maijā, bet Latvijai pirmā spēle paredzēta 10.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!