Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei pirmdien treniņos pirms pasaules čempionāta, kas 9.maijā sāksies Minskā, pievienojies vārtsargs Kristers Gudļevskis, informē Latvijas Hokeja federācija.

Gudļevskis šo sezonu iesāka ECHL klubā Floridas "Everblades", tad izcīnīja vietu AHL kluba Sirakūzu "Crunch" sastāvā, bet sezonas noslēgumā jau debitēja Nacionālajā hokeja līgā - Tampabejas "Lightning" rindās. Tāpat februārī Gudļevskis spīdēja Soču olimpiskajās spēlēs, līdz ar to viņš kļuva par pirmo vārtsargu hokeja vēsturē, kurš vienas sezonas laikā spēlējis olimpiskajās spēlēs, ECHL, AHL un NHL.

Pagājušajā nedēļā Gudļevskis un "Lightning" izstājās no NHL Stenlija kausa, līdz ar to vārtsargs varēja atgriezties Latvijā un pievienoties valstsvienībai pirms gaidāmā pasaules čempionāta.

Pēc Gudļevska ierašanās no valstsvienības kandidātu saraksta atskaitīts cits vārtsargs Ervīns Muštukovs. Tāpat kopā ar komandu treniņus vairs neturpina Maksims Širokovs un Mārtiņš Gipters.

Latvijas hokeja izlase pirms pasaules čempionāta aizvadīs vēl tikai divas pārbaudes spēles, un abas Slovākijā - 1.maijā pret slovākiem, bet 2.maijā pret Norvēģiju. Abus mačus tiešraidē translēs LTV.

2014.gada pasaules hokeja čempionāts augstākajā divīzijā Minskā sāksies 9.maijā. Latvijas izlase priekšsacīkstēs spēlēs pret Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Kazahstānu un Baltkrieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!