Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas hokeja izlases treneris Harijs Vītoliņš pēc komandas iespaidīgās uzvaras pār Dāniju pasaules čempionātā atzinis, ka līderpozīciju A grupas kopvērtējumā mājiniekiem iegūt tomēr vairs neizdosies.

"Uz pirmo vietu grupas kopvērtējumā vairs nevaram cerēt, tajā ir čehi," žurnālistiem pavēstīja Vītoliņš. "Sekojam līdz rezultātiem B grupā, kur spēlē mūsu nākamie pretinieki ceturtdaļfinālā. Visi pretinieki ir spēcīgi, analizēsim viņus. Taču vispirms ir jākoncentrējas uz savām spēlēm un jāiegūst tajā maksimālas. Un tad jau skatīsimies, ceturtdaļfinālā vāju komandu nav."

Pēc aizvadītām četrām spēlēm Krievijas izlase A grupas kopvērtējumā ieņem otro vietu, par diviem punktiem atpaliekot no Čehijas, bet par vienu apsteidzot Zviedriju. Grupu turnīrā krieviem vēl atlicis tikties ar Šveici, Norvēģiju un Zviedriju.

Krievijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks apstiprinājis, ka nākamajā čempionāta mačā pret Šveici papildinās trīs Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlētāji - Aleksandrs Ovečkins, Jevgeņijs Kuzņecovs un Dmitrirs Orlovs. Treneris ieplānojis, ka Ovečkins un Kuzņecovs spēlēs vienā maiņā.

Kā zināms, čempionāta atklāšanas spēlē Krievijas izlase sensacionāli ar 0:3 piekāpās Čehijai, bet turpinājumā ar 6:4 uzvarēja Kazahstānu, ar 4:0 - Latviju un ar iespaidīgu 10:1 rezultātu - Dāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!