Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris pēc pirmās spēles pasaules čempionātā, kurā Latvija ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pieveica Dāniju, īpašu uzsvēra vārtsarga Elvja Merzļikina nozīmi šajā uzvarā.

Elvis Merzļikins spēli aizvadīja "sausā", atvairot visus 27 pretinieku metienus pa saviem vārtiem. Īpaši smags mūsu vārtsargam izvērtās pirmais periods, kurā pa viņa vārtiem tika izdarīti 18 metieni no visiem iespējamiem leņķiem un attālumiem.

"Elvis nodemonstrēja lielisku spēli," Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājas lapā citēts Hārtlijs. "Komanda spēlēja kompakti, radījām spriedzi pretiniekiem, kas arī bija mūsu plāns. Taču bez Elvja "seiviem" izšķirošajos momentos mēs nebūtu izvirzījušies vadībā un diez vai uzvarētu."

"Dānija aizvadīja ļoti labu pirmo periodu, viņiem ir ļoti labi uzbrucēji," Hārtliju citē portāls "allhockey.ru". "Bija spiediens, taču vārtsargs mūs izglāba. Otrajā periodā jau sākām spēlēt labāk. iespējams, spēles sākumā pārāk nervozējām. Vārtu guvums mainīja spēles gaitu. Lepojos ar savas komandas sniegumu otrajā un trešajā periodā, tas bija ļoti labs, ņemot vērā, ka mums ir pieci jaunie spēlētāji."

"Gribētu pateikties arī līdzjutējiem," uzvēra treneris. "Atbalsts bija neticams, tas mums ļoti palīdzēja."

Līdz šim mačam četrās savstarpējās spēlēs pasaules čempionātā Latvija tikai vienreiz bija uzvarējusi Dāniju.

"Mēs aizvadījām labu pirmo periodu, smagi strādājām un parādījām augstu spēles līmeni," pēc mača atzina Dānijas izlases galvenais treneris Jans Karlsons. "Latvija spēlēja ļoti kompakti, bet mums vajadzēja radīt vairāk vārtu gūšanas iespēju. Kopumā, labs pirmais periods, mums vajadzēja gūt vienus vai divus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!