Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs no valstsvienības kandidātu saraksta atskaitījis vārtsargu Māri Jučeru un uzbrucēju Renāru Krastenbergu, bet aizsargs Kristofers Bindulis savainojuma dēļ nevar turpināt cīņu par vietu sastāvā, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Jučers Latvijas izlases sastāvā aizvadīja divas pārbaudes spēles. Viņš zaudējumā pret Somiju (0:5) atvairīja 21 no 26 pretinieku metieniem, bet spēlē pret Slovākiju viņš tika nomainīts pirmajā periodā, kad atvairīja tikai trīs metienus un ielaida divus vārtus.

Jučers aizvadīto sezonu pavadīja Francijas klubā "Lyon", kur 32 spēlēs vidēji ielaida 3,17 vārtus un atvairīja 88,9 procentus metienu.

Savukārt uzbrucējs Krastenbergs aizvadīja trīs pārbaudes spēles, kurās viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem, nopelnīja divu minūšu noraidījumu un iekrāja lietderības koeficentu -1.

Krastenbergs aizvadīto sezonu pavadīja Ontario Hokeja līgas (OHL) komandā Ošavas "Generals". Viņš guva 21 vārtus un izdarīja 17 piespēles 61 spēlē, bet trīs izslēgšanas mačos viņam vieni vārti. Latvijas U-20 izlasē pērnā gada pasaules čempionātā elites divīzijā Krastenbergs guva trīs vārtus un izdarīja vienu piespēli.

Savainojums neļaus Bindulim pacīnīties par vietu izlasē uz pasaules čempionātu. Viņš Latvijas izlasei pievienojās īsi pirms pārbaudes spēlēm pret Slovākiju. Viņš aizvadīja vienu spēli, nopelnīja negatīvu lietderības koeficentu -1 un divas soda minūtes.

22 gadus vecais Bindulis šosezon Amerikas Hokeja līgā (AHL) Hēršijas "Bears" sastāvā 12 spēlēs tika pie vienas rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +6. Savukārt Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) viņš Dienvidkarolīnas "Stingrays" vienībā 34 spēlēs guva četrus vārtus, atdeva11 rezultatīvas piespēles un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Latvijas hokejisti ceturtdien un piektdien aizvadīs pārbaudes spēles pret Šveices izlasi, bet pēdējā sagatavošanās mačā pirms pasaules čempionāta 1. maijā tiksies ar Kanādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!