Foto: LETA

Latvijas un Baltkrievijas hokeja izlašu pārbaudes mačs Daugavpilī varēja noslēgties jebkurai komandai par labu, taču mājiniekiem spēles izskaņā paveicās ar vairākuma iegūšanu, pēc uzvaras sacīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase piektdien pārbaudes mačā Daugavpilī ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pieveica Baltkrieviju. Vienīgos vārtus šī mača 57. minūtē vairākumā iemeta Miks Indrašis.

"Šī spēle varēja beigties jebkurai komandai par labu. Veiksme bija mūsu pusē, jo pašās spēles beigās ieguvām tiesības spēlēt vairākumā. Tik ļoti līdzvērtīgos mačos tas ir ļoti svarīgi. Veiksmīgi izmantojām šo izdevību," pēcspēles preses konferencē teica Hārtlijs. "Vispirms jau šī bija patīkama spēle skatītāju dēļ. Šķita, ka šī bija kā izslēgšanas turnīra cīņa – tribīnēs bija enerģija. Līdzjutējus varēja sajust arī uz soliņa. Vēlos uzteikt abas komandas, jo katra no tām bija pelnījusi uzvarēt, mums tikai paveicās ar vairākuma iegūšanu."

Latvijas valstsvienība šos pārbaudes mačus neaizvada "Arēnā Rīga", jo sestdien tur norisināsies "Elvi florbola līgu" izšķirošās cīņas.

"Ir patīkami iepazīt arī citas Latvijas vietas. Izvēlējos kļūt par šīs izlases galveno treneri, lai palīdzētu federācijai popularizēt hokeju. Ir ļoti svarīgi, ka nespēlējam tikai Rīgā. Daugavpilī ir skaista ledus halle, šeit bija sanākuši daudz bērnu, no kuriem daļa nākotnē varbūt spēlēs valstsvienībā," norādīja Hārtlijs.

"Protams, palīdzam komandai sagatavoties pasaules čempionātam, bet tai pat laikā bērni trenējas hokejā, kas ir Latvijas nacionālais sporta veids. Vēlamies parādīt, cik tajā ir daudz kaisles," uzsvēra kanādiešu speciālists.

Hārtlijs norādīja, ka treniņos izlase pie spēles nevienādos sastāvos strādā katru nedēļu, turklāt tādos mačos kā ar Baltkrieviju, kur ir daudz fiziskās spēles bez biežām vārtu gūšanas iespējām, šis komponents ir ļoti svarīgs.

"Latvijas izlasei pašā spēles izskaņā bija iespēja uzvarēt, un šī izdevība tika izmantota. Abas komandas bija diezgan līdzvērtīgas, bija vairākas divcīņas, burzma pie vārtiem. Šis bija diezgan grūts mačs," tikmēr teica Baltkrievijas izlases galvenais treneris Deivs Lūiss.

Sestdien abas izlases turpat tiksies atkārtoti.

Mači ar Baltkrieviju notiek Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros. Pēc tam Hārtlija vadītā komanda 14. un 15. aprīlī izbraukumā tiksies ar Zviedriju, 21. un 22. aprīlī "Arēnā Rīga" tiks spēlēts ar Franciju, bet 30. aprīlī un 1. maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

Pagājušajā nedēļas nogalē debijas mačos Hārtlija vadībā Latvijas izlase divreiz ar 0:5 un 1:2 piekāpās Krievijas olimpiskajai valstsvienībai.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!