Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs no valstsvienības kandidātu pulka otrdien atskaitīja četrus spēlētājus, starp kuriem ir arī iepriekšējo divu čempionātu dalībnieks Māris Bičevskis.

Bičevskis bija Latvijas izlases sastāvā 2016. un 2017. gada pasaules čempionātos. 2016. gada pasaules čempionātā Bičevskis guva savus pirmos vārtus valstsvienībā, turklāt tie palīdzēja Latvijai uzvarēt Kazahstānu un līdz ar to saglabāt vietu elitē.

Kā vēsta Latvijas Hokeja federācija, Hārtlijs pēc spēles ar Kanādu pateicies četriem spēlētājiem par viņu atdevi un darbu treniņu laikā. Kopā ar Bičevski no kandidātu pulka svītroti uzbrucējs Ēriks Kalns, kā arī aizsargi Ēriks Ševčenko un Artūrs Salija.

Paredzams, ka trešdienas pēcpusdienā LHF paziņos Hārtlija galīgo izvēli dalībai pasaules čempionātā.

Atgādinām, ka Latvijas izlase otrdien savā pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar 1:6 kapitulēja zvaigžņotajai Kanādas valstsvienībai. Tādējādi pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē Latvijas izlase pārbaudes mačos pirms pasaules čempionāta nav guvusi nevienu uzvaru, turklāt deviņās cīņās spējusi gūt tikai astoņus vārtus.

Uz spēli ar Kanādu Latvijai pievienojās Vācijā par vicečempionu kļuvušais Rihards Bukarts, bet sastāvā vēl nebija Šveices čempionāta finālsērijā spēlējušo Elvja Merzļikina un Ronalda Ķēniņa, kuri spēlēs Dānijā. Pasaules čempionāta mājvietā Latvijas izlases rindas papildinās Amerikas hokeja līgā (AHL) šosezon rezultatīvi spēlējušais 21 gadu vecais uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš valstsvienības rindās vēl nekad nav spēlējis.

2018. gada pasaules čempionāts Dānijas pilsētās Kopenhāgenā un Herningā sāksies 4. maijā. Latvijas izlase spēlēs Herningas grupā, kur tās pretinieces būs mājiniece Dānija, Norvēģija, Kanāda, Somija, ASV, Koreja un Vācija. Hārtlija vadītā izlase pasaules čempionātu sāks 5. maijā pulksten 13:15 ar spēli pret Norvēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!