Foto: LETA

Spēlēt Latvijas hokeja izlases valstsvienībā ir liels gods, uzskata izlases debitants Roberts Lipsbergs.

Kā ziņots, Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēs Latvijas izlase savā laukumā divreiz sacentās ar Krieviju, ko vada bijušie Latvijas izlases spēlētāji un tās treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Vispirms piektdien mājiniekiem nācās atzīt krievu pārspēku ar 2:3, bet dienu vēlāk tika izcīnīta uzvara ar 1:0.

Tieši otrajā mačā savu debiju pieaugušo valstsvienības rindās piedzīvoja 19 gadus vecais uzbrucējs Lipsbergs.

"Debijā sajūtas bija labas, jo izdevās izcīnīt uzvaru, turklāt pieveikta Krievija," pēc dueļa sacīja Lipsbergs. "Spēlēt nacionālajā valstsvienībā ir liels gods. Jau tajā brīdī, kad Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks man piezvanīja un uzaicināja, sapratu, ka laiks sākt gatavoties valstsvienības treniņiem. Valdīja patīkams satraukums."

"Domāju, šīs spēles pret Krieviju aizvadījām labi - visi puiši cīnījās. Cepuri nost," pauda Lipsbergs, kurš līdz šim spēlējis vienīgi valsts U-18 un U-20 izlasēs.

Lipsbergs šo sezonu aizvadīja Ziemeļamerikā, otro gadu spēlējot Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionātā.

"Pie Eiropas ir nepieciešams kāds laiciņš, lai pierastu. Laukums šeit ir lielāks, bet pie tā var pierast. Ar treneriem par manu spēlēšanu pasaules čempionātā vēl nav runāts, taču daru ko varu un mēģināšu tikt uz Minsku," izteicās jaunais hokejists.

Turpinājumā, 25. un 26.aprīlī, Rīgā Latvijas izlasei gaidāmas vēl divas EHC turnīra spēles pret Franciju. Savukārt pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta tiks aizvadītas Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kad no 1. līdz 3.maijam Latvijas izlase piedalīsies trīs valstu pārbaudes turnīrā. Bez mājiniekiem slovākiem turnīrā piedalīsies vēl Norvēģijas valstsvienība.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!