Foto: LETA
Hokeja izlases, kas savas pasaules čempionāta spēles aizvada Stokholmā, pirmajās turnīra dienās paudušas neapmierinātību ar dzīvošanas apstākļiem pilsētā.

Vissmagākā kritika nākusi no Krievijas izlases puses, kas dzīvo vienā viesnīcā ar Latviju, Dāniju un Itāliju.

Vislielākās neērtības viesnīcā dzīvojošajiem hokejistiem sagādā blakus tai nemitīgi notiekošie celtniecības darbi, kur tiek būvēts jauns futbola stadions. Kā Krievijas medijiem atklājis izlases treneris Valērijs Belovs, pašlaik netiek izskatīta iespēja pieprasīt organizatoriem nodrošināt komandai jaunu dzīvesvietu, tomēr pirms čempionāta vienībām tika solīti pavisam citi dzīvošanas apstākļi.

Iepriekš organizatori solīja, ka līdz čempionāta sākumam visi aktīvie celtniecības darbi būs noslēgušies.

Visneapmierinātākais bija Krievijas izlases lielākā zvaigzne šajā čempionātā Jevgēņijs Malkins, kurš vēl pirms pirmās spēles sūdzējies par šaurību numuriņā, kas viņam raisījusi depresiju. Šī iemesla dēļ spēlētājs pārcēlies uz lielāku istabu.

Lai arī no Latvijas izlases puses oficiālas sūdzības nav izskanējušas, hokejistu sarunās neformālākā gaisotnē dzirdēts, ka troksnis no būvlaukuma traucē gan vakaros, gan rītos. Šī iemesla dēļ šajos diennakts laikos viesnīcas numuriņos logi pārsvarā tiek turēti aizvērti.

Tāpat izlases hokejistiem piešķirti samērā šauri viesnīcu numuriņi, kur starp gultām ir pavisam neliela atstarpe, bet brīvajā laikā Stokholmā neesot lielas atpūtas iespējas. Tā, piemēram, izlases hokejisti labprāt viesotos Latvijas fanu teltīs, tomēr tādas Stokholmā nav izvietotas.

Tomēr Latvijas spēlētāji šos apstākļus neuzskata par būtiskiem un izšķirošiem, tāpēc lielu nepatiku par tiem paust negrasās.

Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs otrdien, kad plkst.17.15 sacentīsies ar Itāliju.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!