Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucēji Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums joprojām ietilpst valstsvienības treneru plānos, komandas vadībai cerot uz viņu pievienošanos izlasei, apstiprināja Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Dārziņš pašlaik turpina atkopšanos no angīnas, kuras dēļ viņš tā arī nav paguvis iesaistīties izlases treniņos. Pats hokejists iepriekš medijos par savu pašreizējo veselības stāvokli izteicies pesimistiski, prognozējot, ka pasaules čempionāts viņam būs jāizlaiž.

Savukārt Karsums joprojām atkopjas no ceļgalu un plaukstas locītavas savainojumiem. Iepriekš izlases ārsts Jānis Kvēps prognozēja, ka fiziski uzbrucējs būs gatavs spēlēt pasaules čempionātā, tomēr šī izvēle ir viņa paša ziņā.

Aptuvenie laiki, kad kāds no viņiem vai pat abi spēlētāji varētu pievienoties izlasei, nav zināmi.

Tāpat otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonu noslēdza vārtsargs Kristers Gudļevskis. Pašlaik nav zināms, kad viņš varētu papildināt Latvijas izlases rindas.

Izlasei drīzumā varētu pievienoties uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš iepriekšējā nedēļā otro reizi karjerā kļuva par Šveices čempionu, kā arī Šveicē spēlējošais vārtsargs Elvis Merzļikins. Savukārt valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans un uzbrucējs Zemgus Girgensons tai pievienosies nākamnedēļ.

Jau ziņots, ka no trešdienas treniņus ar Latvijas izlasi vairs neturpina vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargs Artūrs Salija, kā arī uzbrucēji Aleksejs Širokovs, Gunārs Skvorcovs, Jānis Ozoliņš un Juris Upītis.

Latvijas izlasi pašlaik trenē Toms Kūlens, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns, kuri pārraudzīs komandas darbu arī šīs nedēļas beigās Rīgā paredzētajās pārbaudes spēlēs pret Franciju.

Pašlaik zināms, ka Latvijas izlases rindās pasaules čempionātā dažādu iemeslu dēļ nespēlēs aizsargi Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs un Oskars Bārtulis, kā arī uzbrucējs Jānis Sprukts. Tāpat salīdzinājumā ar tiem spēlētājiem, kuri piedalījās Latvijai veiksmīgajās Soču olimpiskajās spēlēs, nespēlēs arī Sandis Ozoliņš, bet Ralfs Freibergs un Vitālijs Pavlovs apsūdzēti dopinga lietošanā. Tiesa, sestdien saņemtā neoficiālā informācija liecina, ka Pavlovs saņēmis pusotra gada diskvalifikāciju, kas viņam liegs spēlēt arī 2015.gada pasaules čempionātā.

Latvijas medijos gan pēdējās dienās izskanējuši pieņēmumi, ka Rēdlihs un Pujacs ir mainījuši savas domas par nespēlēšanu pasaules čempionātā un gatavojas papildināt izlases rindas. LHF šo informāciju pagaidām neapstiprina.

Kā zināms, pirmajās divās Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēs Latvijas izlase izbraukumā divreiz ar 1:5 zaudēja Somijai, bet iepriekšējā nedēļā tā vispirms savā laukumā ar 2:3 zaudēja, bet pēc tam ar 1:0 uzvarēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju.

Gan Somija, gan Krievija gaidāmajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar Latviju.

Turpinājumā, piektdien un sestdien, Rīgā Latvijas izlasei gaidāmas vēl divas EHC turnīra spēles pret Franciju. Savukārt pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta tiks aizvadītas Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kad no 1. līdz 3.maijam Latvijas izlase piedalīsies trīs valstu pārbaudes turnīrā. Bez mājiniekiem slovākiem turnīrā piedalīsies vēl Norvēģijas valstsvienība.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!