Foto: DELFI
Igaunijas hokeja izlase svētdien pēdējā spēlē spēja saglabāt vietu pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupā, kamēr Lietuvas hokejisti neļāva Lielbritānijai uzvarēt turnīrā.

Igaunijas hokeja izlasei vietas saglabāšanai B grupā pamatlaikā bija jāuzvar Nīderlandi, kas arī izdevās – 3:1. Visus trīs vārtus uzvarētājiem guva Andrejs Makarovs.

Savukārt Lietuvas izlase pēdējā spēlē ar rezultātu 3:2 uzvarēja Lielbritāniju, kas tādējādi netika pie vajadzīgajiem punktiem, lai paceltos divīziju augstāk. Lietuviešiem vārtus guva Pauļus Gintauts, Danieļus Nomanovs un Nerijus Aļisausks.

Pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupā uzvarēja Dienvidkorejas izlase, kas nākamajā sezonā spēlēs A grupā. Tā piecās spēlēs izcīnīja 12 punktus, par vienu punktu apsteidzot Lielbritāniju. Lietuva ierindojās trešajā vietā ar deviņiem punktiem, bet ceturtajā vietā finišēja Horvātija ar septiņiem punktiem.

Igaunijai un Nīderlandei izdevās iegūt pa trim punktiem. Pēc uzvaras pār Nīderlandi, pateicoties labākam savstarpējās spēles rezultātam, Igaunija ierindojās piektajā vietā, bet Nīderlande izkrita uz otrās divīzijas A grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!