Foto: LETA
Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels sestdien preses konferencē Prāgā žurnālistiem atklāja, ka federācija veikusi pārbaudi par Latvijas un Francijas izlašu spēli pasaules čempionātā, taču neko aizdomīgu, kas liecinātu par iespējamu spēles rezultāta sarunāšanu, nav konstatējusi.

Francija izcīnīja uzvaru pēcspēles metienos ar 3:2 un abām komandām šāds iznākums bija svarīgs, lai saglabātu vietu elites divīzijā arī uz nākamo gadu, uz I divīzijas A grupu nosūtot Austriju, kura grupā līdz ar to palika pēdējā.

"Mēs izmeklējām šo lietu, taču nekonstatējām nekādu īpašu aktivitāti totalizatoru likmēs uz šo spēli. Es esmu redzējis dažādas spēles, bet šajā bija ātrums un spriežot pēc tā, kā abas komandas spēlēja hokeju, var secināt, ka nebija nekādas krāpšanās," sacīja Fāzels.

Latvijas izlase pēc diviem periodiem bija vadībā ar 2:0, bet Francija trešajā trešdaļā panāca izlīdzinājumu 2:2. Francija pamatlaika beigās varēja izraut uzvaru, kad viņu uzbrucējs pēc Kristapa Sotnieka kļūdas izslidoja vienatnē uz pretinieku vārtiem, taču Latvijas izlasi glāba Edgars Masaļskis. Pagarinājumā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienos labāka bija Francija.

Zaudējot pamatlaikā Latvija izkristu uz zemāku divīziju, bet nopelnītais punkts ļāva saglabāt vietu, pasaules čempionātu noslēdzot 13. vietā. Francija ieņēma 12. vietu, bet Austrija palika 15. pozīcijā un kopā ar Slovēniju, kura bija pēdējā otrā grupā, pēc gada pārtraukuma atkal spēlēs I divīzijā.

Austrijas medijos un arī komandā pēc Latvijas un Francijas izlašu spēles valdīja pamatīgs sašutums un dusmas, izsakot arī pieņēmumus, ka abas komandas varētu būt vienojušās. Šādu jautājumu preses konferencē Francijas izlases trenerim Deivam Hendersonam uzdeva arī kāds žurnālists no Šveices, ar to pamatīgi sadusmojot treneri. Hendersons uzsvēra, ka tādu jautājumu uzdot ir neētiski, jo cīņas gaita un abu komandu spēle pierādījusi, ka viss noticis godīgi, aicinot žurnālistu pamest preses konferences telpu.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta elites divīzijā ir spēlējusi 19 gadus pēc kārtas un nākamais būs jubilejas 20. turnīrs, kurš notiks Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!