Foto: F64

Baltkrievijai un Latvijai esot lielākas izredzes iegūt 2021. gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanas tiesības nekā Somijai, intervijā portālam "naviny.by" sacīja Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

Piektdien, 19. maijā, IIHF kongresā tiks paziņots, kura valsts rīkos 2021. gada pasaules čempionātu. Baltkrievijas un Latvijas apvienotajai kandidatūrai konkurente ir Somija.

"Gan Somijas pieteikums, gan Baltkrievijas un Latvijas apvienotais pieteikumi ir ļoti spēcīgs. Mani kā IIHF prezidentu tie apmierina. Es uzskatu, ka pasaules čempionāts Minskā būtu kaut kas svaigāks. Salīdzinoši nesen tur viss notika ļoti augstā līmenī," teica Fāzels, atgādinot, ka Skandināvijā pasaules čempionāti notikuši bieži. "Tāpēc es uzskata, ka Baltkrievijai un Latvijai ir lielākas iespējas – 60 % pret 40 %."

Baltkrievijas izlase 2017. gada pasaules čempionātu iesāka ar ļoti neizteiksmīgu sniegumu, taču tai izdevās izvairīties no izkrišanas no elites divīzijas. Fāzels uzsvēra, ka tas bija ļoti svarīgs moments.

"Ja Baltkrievija izkristu no elites divīzijas, tad priekšrocības būtu Somijai. Zinu tādus IIHF biedrus, kuriem tas ir ļoti svarīgi, bet vārdus nesaukšu. Viss izšķirsies piektdien," teica Fāzels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!