Foto: LETA
Latvijas hokeja izlase Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) neoficiālajā "spēka rangā" noslīdējusi uz priekšpēdējo, 15.vietu.

Tradicionāli "spēka rangā" katra valstsvienība tiek raksturota ar kādu asprātīgu tekstiņu, un Latvijai šoreiz veltīts smieklīgs teikums, kas sasaistīts ar Lielbritānijas karaliskā pāra ģimenes pieaugumu: "Atšķirībā no Keitas Midltones, mēs vēl neesam atrādījuši savu varējumu" ("Unlike Kate Middleton, we haven't delivered").

Tikmēr pirmajā pozīcijā joprojām ir Krievijas izlase, un tai veltītajā teikumā tiek uzslavēti KHL hokejisti: "Lai mums iemestu vārtus, ir vajadzīgs Gagarina kausa ieguvējs #khl4evah." Mačā pret Norvēģiju krieviem "golus" iemeta Patriks Toresens.

Otrajā vietā pēc uzvaras pār Latviju ir Kanādas izlase – "Vov, neviens nemeta monētas uz ledus", bet trešajā vietā ierindojas ASV ("Mēs augot dzirdējām stāstus par bronzas medaļām Prāgā").

Zviedrija izlase ir ceturtajā vietā ("Soču Olivers spēlēja desmit minūtes, Prāgas Olivers spēlē 24"), bet piektajā vietā ir Čehija, kuras komentārā pieminēts arī incidents mačā pret Latviju: "Mister Sotniek? Augļu grozs tev no mistera Ružičkas."

Slovākijas izlase ir sestajā vietā ("Mūsu skauti teica, ka Galbraits ir amerikāņu ekonomists"), septītajā vietā ir Vācija ("Reimers ir lielisks, "Leafs" fani to nenojauš"), bet labāko astotnieku pēc negaidītās uzvaras pār Šveici noslēdz Austrija ("Ieguvām uzvarošo Rafla biļeti").

Pēdējā vietā ir Slovēnija, kurai veltīts komentārs: "Kāpēc mums olimpiskās spēles nevar būt katru gadu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!