Foto: LETA
Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Mika Indraša pārliecinošais un rezultatīvais sniegums ir zināms pārsteigums arī valstsvienības treneriem, ceturtdien turnīra mājvietā izteicās izlases treneris Artis Ābols.

Jaunais uzbrucējs pagājušajā sezonā aizvadīja tikai vienu spēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", bet lielāko daļu sezonas 21 gadu vecais Indrašis aizvadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībā "Rīga" un "Liepājas metalurga" komandā, kas sacenšas Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ).

"Ar Indraši viss ir kārtībā, viņš ir sevi pierādījis un izpelnījies komandas biedru uzticību. Pirms turnīra nevienam nebija pamatotu cerību, ka viņš spēlēs tik rezultatīvi, taču jo labāk mums," uzskata Ābols, kurš uzbrucēja straujajā progresā izcēla arī viņa maiņas partneru lomu. "Apkārt esošie spēlētāji viņam visu laiku palīdz."

Latvijas izlases pirmās maiņas hokejists un viens no sacensību lielākajiem pārsteigumiem ar rezultativitātes punktiem izcēlās katrā no pirmajiem trim mačiem, tiekot pie trim vārtiem un divām piespēlēm, savukārt ceturtdien notikušajā ceturtajā cīņā palika bez ieraksta protokolā. Viņš pašlaik ir sacensību piektais rezultatīvākais spēlētājs.

"Indrašis ir kārtīgs strādātājs. Pat situācijās, kad viņam ir iespēja iet nomainīties, jo savu laiku uz ledus jau atstrādājis, viņš prot novērtēt situāciju un vajadzības gadījumā palīdz komandai papildus," izcēla treneris.

Neilgi pirms čempionāta Indrašis pagarināja līgumu ar "Dinamo" komandu uz nākamajiem trim gadiem.

"Kādu iespaidu šis čempionāts būs atstājis uz viņu pārliecības ziņā un psiholoģiskajā stājā, redzēsim tikai tad, kad sāksies "Dinamo" nākamā sezona," piebilda Ābols.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!