Foto: LETA
Otrajā periodā gūtā ceļgala trauma, kad pretinieku aizsargs Aleksejs Jemeļins nopelnīja noraidījumu līdz mača beigām, netraucēs Latvijas izlases uzbrucējam Mikam Indrašim turpināt pasaules čempionātu, pēc cīņas ar Krieviju žurnālistiem apliecināja pats hokejists.

"Palaidu ripu pa bortu, bet viņš (Jemeļins) man nāca virsū. Mēģināju izvairīties, lai nedabūtu triecienu korpusā, bet sanāca tā, kā sanāca. Neviens jau negrib, lai viņam iedod iekšā, tāpēc mēģināju palēkt malā, bet Jemeļins trāpīja man celī. Šobrīd tas ir tāds jutīgs, bet domāju, ka viss būs kārtībā," optimistisks bija Indrašis, kurš laukumā atgriezās jau trešajā periodā.

Pēc neveiksmīgās epizodes Indrašis devās uz ģērbtuvēm, kur ārsti paguvuši viņa pašsajūtu uzlabot. "Baigās procedūras man neveica - iedeva pretsāpju tableti, paturēju ledu, uzpūta aukstumu - un trešā perioda sākumam biju gatavs," atcerējās Latvijas izlases spēlētājs.

Spēle ar Krieviju komandai gan nav izdevusies, jo īpaši vairākumā. "Kaut kur bišķi pietrūka veiksmes, taču mēs arī paši vairākumu pieci pret trīs tā īsti nebijām iespēlējuši. Centāmies spēlēt vienkāršāk, iet caur aizsargu metieniem, tomēr tas neko daudz nedeva," secināja Indrašis, kurš nospēlēja 17 minūtes un 35 sekundes.

Spēles laikā Indrašis tika pacelts uz pirmo maiņu pie Kaspara Daugaviņa un Zemgus Girgensona, taču arī viņiem kopā nekas prātīgs nav sanācis. "Kādi momenti jau bija, bet nebija tik labi. Mums visiem ir jāspēlē labāk, jāmēģina labāk saprasties, vairāk jākomunicē, cenšoties atrast momentus. Tiesneši šodien bija piekasīgāki nekā citreiz, visu laiku piesējās kaut ko par krekliem, par ko citu. Osi (Cibuļski) pat uz brīdi nodzina nost, lai sakārtojas. Par tiesāšanu gan neko nevaru sliktu teikt, jo divas reizes bijām piecatā pret trijiem, pretenziju nav," sprieda Indrašis.

"Vai domāju, ka pēc trīs mačiem mums būs divi punkti? Biju cerējis, ka būs pieci punkti, kas arī varēja notikt. Tagad mums ir uzdevums nākamajām spēlēm," smejot piebilda uzbrucējs, kurš šajā čempionātā ar rezultativitāti vēl nav izcēlies.

Kā zināms, Latvijas izlase sacensību saimniecei, kuru trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, pirmdien piekāpās ar rezultātu 0:4 (0:0, 0:2, 0:2). Krievijas izlasē ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Artemijs Panarins, bet Bobrovskis atvairīja visus 27 Latvijas hokejistu metienus.

$duelID=299;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Abas izlases pasaules čempionātos augstākajā divīzijā savā starpā tikās astoto reizi, un Latvija piedzīvoja sesto zaudējumu. Latvija uzvarēja 2000. un 2003.gada čempionātā, bet nākamajos piecos mačos piedzīvojusi zaudējumus, turklāt visus ar vismaz trīs vārtu pārsvaru. Iepriekšējo reizi vienības sacentās 2014.gadā, kad Krieviju pirmo sezonu vadīja Znaroks un Vītoliņš, toreiz Latvijai zaudējot ar 1:4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!