Foto: IIHF
Itālijas hokeja izlase, kas šogad pasaules čempionātā pirmajā divīzijā A grupā izcīnīja otro vietu, nākamgad varēs spēlēt elite.

Atgriešanos elitē, uzvarot pirmās divīzijas A grupas turnīrā, aprīļa beigās sev nodrošināja Slovēnija, taču Itālijas liktenis noskaidrojās tikai pasaules čempionātā elitē.

Tā kā nākamgad pasaules čempionāts notiks Vācijā un Francijā, tad abas šīs valstsvienības nedrīkstēja izkrist no elites. Ja Vācija un Francija būtu ieņēmušas pēdējās divas vietas Sanktpēterburgas grupā, tad Itālijai nāktos palikt pirmajā divīzijā.

Tomēr Vācijas izlase Sanktpēterburgas grupā ir ne tikai izvairījusies no palikšanas kopvērtējuma lejasgalā, bet, visticamāk, iekļūs arī ceturtdaļfinālā. Tādējādi Francija un Vācija nevar palikt pēdējās vietās grupā un līdz ar to Itālija var būt droša par atgriešanos elitē.

Itālijas hokejisti spēcīgāko sabiedrībā spēlēs pēc trīs gadu pārtraukuma. 2014. gada itāļi zaudēja vietu elitē, bet 2015. gadā nespēja uzreiz atgriezties spēcīgāko sabiedrībā, pirmās divīzijas A grupā ieņemot vien piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!