Foto: AP/Scanpix
Kanādas hokeja izlases spēlētājiem ģenerālmenedžeris Džordžs Makfijs uzsvēris, ka nacionālās izlases spēlētāji par dalību pasaules čempionātos nesaņem prēmijas, viņiem pietiek tikai ar to, ka ir iekļauti izlasē, kas ir liels gods.

"Mēs savai valstij pasaules čempionātā esam brīvprātīgie, tas ir goda, nevis peļņas jautājums!" sarunā ar izdevumu "Sport Ekspress" uzsver Makfijs. "No valsts nekāda nauda netiek piešķirta. Pērn gan saņēmām prēmiju no Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) par to, ka pamatlaikā uzvarējām visās turnīra spēlēs."

"Mums pietiek ar numuru uz muguras un kļavas lapu uz krūtīm," piebilst ģenerālmenedžeris. "Mēs ar to lepojamies un ar to mums ir gana."

Kā zināms, pērn kanādieši kļuva par pasaules čempioniem, finālspēlē pārspējot Krieviju.

Šāgada pasaules meistarsacīkstēs Kanāda ir piedzīvojusi vienu zaudējumu, taču pārliecinoši iekļuvusi ceturtdaļfinālā, kurā sacentīsies ar Zviedriju.

Arī šogad mārketinga kompānija piešķirs prēmija viena miljona dolāru apmērā komandai, kas pasaules čempionāta turnīru noslēgs bez zaudējumiem. Pagaidām tikai uzvaras ir Somijas izlasei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!