Foto: F64

Pieredzējušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Jānis Sprukts, kuram otrajā "Euro Hockey Challenge" (EIHC) spēlē bija uzticēts komandas kapteiņa gods, atzīst, ka pagaidām vienībā pietrūkst savstarpējās saprašanās starp spēlētājiem, kas liedz pārspēt pretiniekus.

"Komanda cīnījās, bet, manuprāt, mums pagaidām vēl pietrūkst savstarpējās sapratnes - vai nu divi spēlētāji iet pēc ripas vai neviens, domājot, ka otrs to darīs," portālam "Delfi" pēc mača ar Franciju atzina Sprukts. "Tas viss ir saprotams, kamēr sastāvs vēl nav galīgais, un labojams. Vēl jau būs "pierīvēšanās", visu momentu izrunāšana. Mums ir vienam otru labāk jāsaprot, un tad jau būs citāda spēle."

Runājot par Francijas izlasi, ar kuru mūsējiem būs jācīnās pasaules čempionātā, uzbrucējs norādīja, ka arī šī komanda vēl ir "veidošanās procesā", un savu īsto spēli rādīs vēlāk.

"Domāju, arī francūži vēl ir komandas veidošanas procesā, jo viņiem no Ziemeļamerikas pievienosies vēl daži hokejisti. Visumā zināma spēle - paši neko neveido, gaida pretuzbrukumus, nostājas uz savas zilās līnijas un gaida [mūsu] kļūdas," saka Latvijas izlases kapteinis. "Mēs šo zilo līniju nepārvarējām pietiekami labi un tas arī bija par iemeslu [zaudējumam], un viens "gols" visu izšķīra. Tā paša saspēlētības trūkuma dēļ mums "aizslēgti" palika Francijas izlases vārti."

Kā ziņojām, Latvijas hokeja izlase EICH ietvaros Rīgā aizvadīja divas spēles ar Francijas izlasi - pirmajā tika piedzīvots zaudējums ar 1:2, otrā - ar 0:1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!