Foto: F64
Talantīgais hokeja uzbrucējs Ņikita Jevpalovs nepārdzīvo, ka pasaules čempionāta laikā atskaitīts no Latvijas izlases, jo saprot, ka viņam viss vēl tikai priekšā, pauda pats spēlētājs.

Kā zināms, Čehijā šobrīd pilnā sparā noris pasaules čempionāts, kur jau četrus mačus aizvadījusi arī Latvija. Starp pasaules čempionāta dalībniekiem tika iekļauts arī Jevpalovs, kurš aizvadīja ļoti veiksmīgu sezonu Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) čempionātā. Turnīrā 20 gadus vecajam uzbrucējam tā arī debitēt neizdevās. Viņš pēc pirmajiem diviem mačiem pret Kanādu un Čehiju, ko noraudzījās no malas, tika atskaitīts no valstsvienības un devās atpakaļ uz Rīgu.

"Šobrīd atpūšos. Viss ir kārtībā, negribu pārdzīvot, ka neizdevās uzspēlēt pasaules čempionātā. Jāsaprot, ka treneri zina labāk, kas nepieciešams komandai. Man nav nekādu pretenziju. Jā, sezona Kanādā man bija izdevusies, taču, atbraucot uz izlasi, ir pavisam cits līmenis un spēlēt ir pavisam citādāk. Lai gan šī pāreja nebija pārāk grūta, ātri pieradu pie šāda hokeja," atklāja Jevpalovs, kurš piebilda, ka pa to neilgo laiku, kuru viņš pavadīja izlasē, neiznāca kārtīgi aprunāties ar valstsvienības treneriem. "Junioru līgā biju pirmo divu maiņu spēlētājs, bet, atbraucot uz Latviju, tajās spēlē tādi spēlētāji kā Kaspars Daugaviņš, Lauris Dārziņš, Jānis Sprukts un Miķelis Rēdlihs. Protams, bija grūtāk tikt sastāvā."

Debiju Jevpalovs izlases rindās piedzīvoja šajā pavasarī aizvadītajās pārbaudes spēlēs, lielākoties izpelnoties vietu ceturtajā maiņā un epizodisku lomu.

"Protams, gribēju spēlēt vairāk un debitēt arī pasaules čempionātā. Tomēr man ir tikai 20 gadi, tāpēc nevajag pārdzīvot, jo man viss vēl tikai priekšā," uzsvēra Jevpalovs. "Jebkurā laikā esmu gatavs palīdzēt valstsvienībai."

QMJHL vienību Blēnvilas-Buābriānas "Armada" pārstāvošais Jevpalovs regulārajā sezonā 64 maču laikā izcēlās ar 49 vārtu guvumiem un 51 rezultatīvu piespēli, kas viņam deva ceturto vietu starp rezultatīvākajiem spēlētājiem līgā. Savukārt piecās izslēgšanas spēlēs viņa rēķinā vieni vārti un piecas rezultatīvas piespēles.

Jevpalova sniegums nepalika nepamanīts arī augstākā līmeņa klubiem, tāpēc ar viņu trīs gadu līgumu parakstīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Sanhosē "Sharks".

"Līdz jūlija sākumam vēl uzturēšos Latvijā, bet pēc tam jau došos uz Sanhosē, kur piedalīšos "Sharks" jauno spēlētāju nometnē. Turpinājumā jau redzēs, kas notiks tālāk - vai nu palikšu tur, vai arī došos trenēties uz Monreālu. Savukārt septembrī "Sharks" klubā gaidāma pirmssezonas treniņnometne," atklāja uzbrucējs.

Jevpalovs šosezon kļuva par pirmo Latvijas hokejistu, kurš kādā no Kanādas junioru hokeja līgām (CHL) regulārajā čempionātā sezonas laikā guva vismaz 100 rezultativitātes punktus.

Vēl pagājušā gada vasarā Jevpalovs tika uzaicināts uz cita NHL kluba Filadelfijas "Flyers" jauno talantu treniņnometni, bet septembrī komanda nolēma viņu atbrīvot no sastāva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!