Foto: AFP/Scanpix
Pasaules čempionāta spēlē piektdien Kanādas hokeja izlase ar rezultātu 5:3 (0:2, 3:1, 2:0) aizraujošā cīņā pārspēja aizvadītā gada turnīra čempionvienību Somiju.

Somija spēli iesāka vētraini, ātri izveidojot bīstamus uzbrukumus. Pirmajās desmit minūtēs mājinieki pēc Anti Pilstrēma un Miko Koivu vārtu guvumiem izvirzījās vadībā ar 2:0, taču otrās trešdaļas sestajā minūtē Aleksandrs Barovs vienus vārtus atguva. Divas minūtes vēlāk Jusi Jokinens vairākumā Somijai atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet tad sākās Kanādas pakaļdzīšanās.

Otrās trešdaļas 15.minūtē Džons Tavaress Kanādai panāca rezultātu 2:3, bet neilgu brīdi pēc tam Džefs Skiners ar skaistu vārtu guvumu panāca neizšķirtu. Pēdējā trešdaļā Somija bija zaudējusi spēles pavedienu un Kanāda 46.minūtē izvirzījās vadībā, kad precīzi meta Evanders Keins. Turpinājumā somi neizmantoja pāris labas iespējas, bet piektos vārtus Kanāda guva pēdējā pusminūtē, kad somu vārti bija tukši. Gala rezultātu panāca Džordans Eberle.


Portāls "Delfi" arī šogad līdzjutējiem piedāvā izvēlēties savu spēles zvaigzni. Pēc katras pasaules čempionāta spēles nobalso par savu mača favorītu!!!

$t1='somija'; $t2='kanada'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!