Foto: Reuters/Scanpix
2014.gada pasaules hokeja čempionāta A grupas līderpozīcijā izvirzījusies Kanādas valstsvienība, kas svētdien ar rezultātu 3:2 (0:1, 2:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Zviedrijas izlasi, sagādājot tai pirmo zaudējumu turnīrā.

A grupas līderu duelis sākās līdzīgā un aizraujošā cīņā, bet pirmā vadībā izvirzījās Zviedrija, kad pāris sekundes pēc vairākuma Joakims Lindstroms ieguva ripu vārtu priekšā un raidīja to vārtos. Otrā trešdaļa sākās ar vēl vienu Zviedrijas "golu", precīzi no vārtu priekšas metot Linusam Klasenam, tomēr 24.minūtē pirmo ripu zviedru vārtos iedabūja Brejdens Šens.

Četras minūtes vēlāk rezultāts kļuva neizšķirts 2:2. Vairākumā ar precīzu metienu no distances izcēlās Kevins Bieksa. Perioda turpinājumā mača iniciatīva pamīšus piederēja abām komandām, jo abas ik pa laikam nopelnīja noraidījumus.

Trešais periods aizritēja līdzīgā cīņā, tāpēc uzvarētāju nācās noskaidrot pagarinājumā. Pagarinājumā abām iespējām bija iespēja gūt vārtus, bet savu iespēju izmantoja Kanāda, kad 63.minūtē pretuzbrukumā ripu vārtu priekšā saņēma aizsargs Raiens Eliss un izrāva uzvaru savai komandai.

$d_id=88; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!