Foto: AFP/Scanpix

Kanādas hokeja valstsvienība dalībai pasaules čempionātā pirmdien oficiāli pieteikusi Detroitas "Red Wings" aizsargu Kailu Kvinsiju, bet Slovākija sastāvu papildinājusi ar Sanhosē "Sharks" centra uzbrucēju Mihalu Handžusu.

Tāpat jaunu sastāvu pieteikusi arī Francijas valstsvienība, kas pieteikusi aizsargu Maksimu Muazānu, kurš ikdienā ir Latvijas vārtsarga Ervīna Muštukova komandas biedrs Dānijas komandā Odenses "Bulldogs", un uzbrucēju Loiku Lamperjē no Ruānas "Dragons" vienības.

Par 26 gadus vecā Kvinsija pievienošanos vienībai tika paziņots jau sestdien, tomēr šodien viņš sastāvam pieteikts oficiāli.

Šosezon Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā Kvinsijs 72 spēlēs guva septiņus vārtus un izpildīja 19 rezultatīvas piespēles, bet piecās Stenlija kausa cīņās atzīmējās ar divām piespēlēm vārtu guvumos.

Arī Handžuss Slovākijai pievienojās jau pagājušās nedēļas izskaņā, bet pirmajās divās cīņās laukumā neizgāja.

Viņš šosezon NHL regulārajā čempionātā 67 spēlēs guva septiņus vārtus un izpildīja 17 piespēles, bet Stenlija kausā divos mačos palika bez rezultativitātes punktiem.

Visas šīs trīs komandas spēlē Helsinku apakšgrupā, kurā pašlaik Kanāda ar četriem punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā, bet Slovākija un Francija cīnās bez punktiem, atrodoties pēdējās divās pozīcijās.

Katra no pasaules čempionāta komandām sacensību gaitā var pieteikt 25 hokejistus (22 laukuma spēlētājus un trīs vārtsargus). Jaunus spēlētājus drīkst reģistrēt ne vēlāk kā divas stundas pirms katra mača sākuma.

Tagad maksimāli atļauto hokejistu skaitu pieteikušas Latvijas, Kazahstānas un Francijas valstsvienības, bet visām pārējām komandām vēl ir vismaz viena brīva vieta.

Šī gada pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Komandas pa apakšgrupām izkārtotas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu. Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Helsinkos, kur līdz 20.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-8.vietu, čempionāts būs noslēdzies. Katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Slovēnija un Austrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!