Foto: Reuters/Scanpix
Par 2015.gada pasaules hokeja čempioniem svētdien, 18. maijā, Prāgā kļuva Kanādas izlases spēlētāji, kas finālā ar 6:1 (1:0, 3:0, 2:1) sagrāva Krievijas valstsvienību.

Tādējādi kanādieši no troņa gāza Oļega Znaroka vadīto Krievijas valstsvienību, kas pērn uzvarēja pasaules čempionātā bez neviena zaudējuma.

Šis Kanādas izlasei ir 25.pasaules čempionu tituls, bet iepriekšējo reizi kanādieši šajā turnīrā triumfēja 2007.gadā. 2009.gadā Kanāda ieguva sudraba medaļas, bet līdz šim gadam bija palikusi bešā. Tikmēr Kanādas izlases kapteinis Sidnijs Krosbijs līdz ar šo uzvaru iekļuvis "Trīskāršajā zelta klubā", kurā atrodas tie spēlētāji, kas uzvarējuši gan Stenlija kausa izcīņā, gan olimpiskajās spēles, gan pasaules čempionātā.

$d_id=125; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Jau no spēles pirmajām minūtēm Kanāda ieguva iniciatīvu un kontrolēja notikumus laukumā. Krievijas izlasei izdevās pāris labi pretuzbrukumi, bet kopumā kanādiešiem bija izdevies apturēt pretinieku uzbrukumu. Mača 19.minūtē Kanādas izlase izvirzījās vadībā, kad Tailers Eniss uzmeta pa vārtiem, bet Kodijs Īkins veiksmīgi nocīnījās to priekšā. Viņam arī ieskaitīja šo "golu".

Kad otrajā periodā bija nospēlētas nepilnas divas minūtes, Tailers Eniss izcēlās ar īstu meistarstiķi - viņš ieslidoja zonā, apslidoja vārtus un meta tuvējā apakšējā stūrī, dubultojot Kanādas pārsvaru. Kanādai pāris minūtes vēlāk izdevās gūt vēl divus vārtus. Sidnijs Krosbijs 28.minūtē meta precīzi no vārtu priekšas, bet 43 sekundes vēlāk Tailers Seguins ar "golu" noslēdza pretuzbrukumu.

Pēdējā periodā Kanāda vēl vairāk palielināja savu pārsvaru. Vairākumā Klods Žirū pēc lieliskas kombinācijas panāca 5:0, bet Neitens Makkinons guva vārtus, kad ripu ķērājcimdā netvēra Sergejs Bobrovskis. Krievijas izlasei goda vārtus guva Jevgeņijs Malkins, kurš mainīja ripas lidojuma virzienu pēc Sergeja Mozjakina metiena.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var aplūkot detalizētāku mača aprakstu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!