Foto: Reuters/Scanpix
Kanādas hokeja izlase sestdien, 21. maijā, šāgada pasaules hokeja čempionāta pusfinālā spraigā cīņā ar 4:3 (2:0, 1:3, 1:0) pieveica ASV valstsvienību, un iekļuva čempionāta finālā, kur tiksies ar Somiju.

Kanādieši spēli iesāka no līderpozīcijām, nodemonstrējot iespaidīgu presingu uzbrukumā un savu pretuzbrukumu spēku, kas vainagojās ar divu vārtu guvumu - pirmā trešdaļa noslēdzās ar rezultātu 2:0 Kanādas labā.

Taču amerikāņi ātri vien parādīja, ka viņiem nenāk ne prātā samierināties. Otro trešdaļu viņi iesāka, esot skaitliskajā vairākumā, un 18 gadus vecais Ostons Talbots izmantoja spēli nevienādos sastāvos, gūstot savus sestos vārtus šai turnīrā. Vēl pēc divām minūtēm ASV jau izlīdzināja rezultātu, un,izmantojot kanādiešu apjukumu, perioda vidū izvirzījās vadībā ar 3:2.


$duelID=387;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Pēc trešo vārtu zaudēšanas kanādieši spēja mobilizēties, noraidījumu izpelnījās Frenks Vatrano, un Deriks Brasārs rezultātu izlīdzināja, realizējos skaitlisko vairākumu - 3:3.

Vadību spēlē kanādieši atguva trešās trešdaļas sākumā, kad ASV izlases vārtsargu ar spēcīgu metienu pārspēja Raiens Eliss. Pēc tam spēle kļuva vēl intensīvāka, amerikāņi aktīvi apdraudēja Kanādas vārtus, tomēr uz perioda beigām kanādiešiem izdevās novirzīt spēli uz laukuma apmalēm un izmantot pretinieku kļūdas pretuzbrukumiem.

Spēles beigās ASV izlases galvenais treneris Džons Hainess nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču kanādieši teicamo strādāja aizsardzībā un neļāva pretiniekam vēlreiz izlīdzināt rezultātu, saglabājot sev labvēlīgo 4:3.

Tādējādi Kanādas izlase spēlē par pasaules čempionāta zeltu tiksies ar Somijas valstsvienību, kas savā pusfināla mačā pieveica mājinieci Krieviju, bet ASV izlase ar krieviem cīnīsies par bronzu.

Plašāku spēles aprakstu pasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!