Foto: AFP/Scanpix
Kanādas hokeja izlase, kas būs Latvijas pretiniece 2018. gada pasaules čempionātā, ceturtdien paziņojusi 18 spēlētāju vārdus, kuri brauks uz turnīru Dānijā.

IIHF noteikumu nosaka, ka pasaules čempionātam drīkst pieteikt 25 spēlētājus – 22 laukuma spēlētājus un trīs vārtsargus. Tādējādi Kanādas izlases rindās vēl brīvas palikušas septiņas vietas, kas, visticamāk, tiek taupītas šobrīd NHL Stenlija kausa izcīņā spēlējošo klubu hokejistiem.

"Komandā ir apvienota jaunība un pieredze, kā arī spēlētājiem ir izteiktas līderu dotības, jo sportisti ir jau pārstāvējuši Kanādas izlasi starptautiskā arēnā sākot no junioru čempionātiem līdz pērnā gada pasaules čempionātam. Viņu pieredze un sasniegumi tikai palīdzēs mums galvenā mērķa sasniegšanai – atvest mājās pasaules čempionāta zelta medaļas," saka Kanādas izlases ģenerālmenedžeris Šons Burks.

Pieci no sastāvā iekļautajiem pirmajiem 18 spēlētājiem ir jau karjerā izcīnījuši pasaules čempionāta zeltu (2015. vai 2016. gadā). Trīs no viņiem bija laukumā 2017. gadā, kad Kanāda dramatiski finālā pēcspēles metienos zaudēja Zviedrijai ar 1:2.

Jau ziņots, ka Kanādas izlases galvenais treneris pasaules čempionātā būs Bils Pīterss (Karolīnas "Hurricanes"), bet viņa asistenti būs Maiks Jeo un Bobs Bonjērs.

2018. gada pasaules čempionātā Kanāda spēlēs Herningas grupā, un pirmajā mačā tiksies ar saviem kaimiņiem ASV hokejistiem. Turpinājumā Kanāda tiksies ar Latviju, mājinieci Dāniju, Somiju, Vāciju un Koreju.

Kanādas izlases sastāvs:
vārtsargs – Dārsijs Kempers (Arizonas "Coyotes")
aizsargi – Tomā Šabo (Otavas "Senators"), Vinss Dans, Koltons Parajko, Džoels Edmundsons (visi Sentluisas "Blues"), Darnels Nērss (Edmontonas "Oilers"), Raiens Paloks (Ņujorkas "Islanders"), Ārons Ekblads (Floridas "Panthers")
uzbrucēji – Entonijs Boviljē, Metjū Barzals, Džordans Eberle (visi Ņujorkas "Islanders"), Konors Makdeivids, Raiens Njūdžents-Hopkinss (abi Edmontonas "Oilers"), Bo Horvats (Vankūveras "Canucks"), Raiens O'Reilijs (Bufalo "Sabres"), Žans Gabriels Pažo (Otavas "Senators"), Breidens Šens, Džeidens Švarcs (abi Sentluisas "Blues").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!