Foto: Sputnik/Scanpix
Kanādas hokeja izlases spēlētāji pēc triumfa 2016. gada pasaules čempionātā uzsvēra, ka finālspēlē viņi aizsardzībā nocīnījās ļoti disciplinēti, neļaujot Somijas hokejistiem bīstami uzbrukt.

Jau vēstīts, ka Kanādas izlase svētdien ar rezultātu 2:0 pārspēja Somiju, izcīnot otro titulu pēc kārtas.

"Es domāju, ka visi varēja redzēt, cik labi mēs kontrolējām ripu. Mēs neļāvām viņiem ātri pāriet no aizsardzības uzbrukumā, līdz ar to somiem nebija iespēju mūsu zonā," Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) preses pārstāvim sacīja uzvaras vārtu autors Konors Makdeivids.

"Šādos turnīros ir jāmācās no kļūdām un katru spēli jākļūst labākiem. Mēs to izdarījām, tāpēc spējām uzvarēt. Jāpaslavē treneru korpuss, jo viņi zināja, kā tieši mums ir jāspēlē," izteicās Morgans Railijs.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē grupu turnīrā Somijas izlase kanādiešus pārspēja ar rezultātu 4:0. Šis mačs Kanādas izlasi ļoti motivēja.

"Somija ir ļoti laba komanda, kas gaida kļūdas un cenšas par tām sodīt. Mēs šoreiz viņiem nedevām nevienu iespēju. Viņi uz mums izdarīja lielu spiedienu, kas mūs padarīja par labāku komandu," uzsvēra kanādiešu spēlētājs Deriks Brasārs.

Somijas izlases spēlētājam Jusi Jokinenam nācās atzīt, ka finālspēlē Kanādas izlase vienkārši bija labāka.

"Viņi aizvadīja vienu no labākajām spēlēm turnīrā, mēs nebijām savā līmenī. Ir grūti to atzīt, bet viņi uzvarēja pelnīti. Viņiem bija sagatavots ļoti labs spēles plāns," skaidroja Jokinens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!