Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš pēc Latvijas uzvaras pār Dāniju izšķirošajā cīņā par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā uzteica pašaizliedzīgo un precīzo komandas spēli un īpaši izcēla valstsvienības vārtsarga un sava drauga Elvja Merzļikina devumu šai uzvarā.

Kā ziņojām, Latvijas izlase pārspēja Dāniju ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) un pirmo reizi pēc deviņu gadu pārtraukuma kvalificējās pasaules čempionāta izslēgšanas spēlēm. Vienīgos vārtus šai mačā guva Andris Džeriņš.

"Mēs esam ceturtdaļfinālā!" turnīra mājas lapā citēts Ķēniņš. "Tas bija lielisks komandas darbs. Mēs zinājām, kas mums ir jādara. Mums bija jāparāda laba spēle visās trijās zonās. Mēs izgājām laukumā un to izdarījām. Mēs bloķējām metienus. Tā bija sasodīti laba komandas spēle šovakar!"

"Mums ir labākais vārtsargs pasaulē," piebilda uzbrucējs. "Viņš ir vienreizējs. Viņa attieksme, kaislība. Viņš ir neticams. Tu zini — ja Elvis ir vārtos, kad tu pieļauj kļūdu, viņš izglābs [komandu]."

"Latvija aizvadīja, iespējams, visdisciplinētāko spēli visā turnīrā," atzina Dānijas izlases spēlētājs Stefans Larsens. "Viņi nezaudēja ripu, nepieļāva kļūdas, Mēs nespējām izdarīt to, ko gribējām. Tagad ir tāda tukša sajūta. Mums bija iespēja uzvarēt, bet mēs to neizdarījām. Tas ir smagi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!