Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš savā pirmajā spēlē šī gada pasaules čempionātā vēlējās pierādīt, ka ne velti šosezon kļuva par Šveices čempionu, aģentūrai LETA izteicās hokejists.

Kā ziņots, Latvijas izlase pasaules čempionāta otrajā spēlē svētdien ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) pieveica Vācijas valstsvienību.

Ķēniņš izlases pirmajā spēlē pret Krieviju palika rezervē, taču mačā pret Vāciju devās laukumā Andra Džeriņa vietā un nodemonstrēja sniegumu, kas vēlāk izpelnījās uzslavas arī no valstsvienības galvenā trenera Teda Nolana.


"Spēli uzsākām labi, bet otrajā trešdaļā viss sagāja greizi. Vācieši spēli izlīdzināja, tomēr trešajā trešdaļā visu atkal salikām pa vietām. Parādījām raksturu un pierādījām, ka esam spēcīgāki par vāciešiem, izcīnot uzvaru," izteicās Kēniņš.

"Pēc pirmās izlaistās spēles gāju laukumā ar apziņu, ka man ir sevi jāpierāda un jāparāda, ka es ne velti esmu Šveices čempions. Ar saviem maiņas partneriem laukumā jūtos ļoti labi," izcēla uzbrucējs.

"Pēc pirmās spēles komanda salūza jau pēc pirmajiem diviem zaudētājiem vārtiem. Šoreiz pēc otrās trešdaļas ģērbtuvē paši sev pateicām, ka esam tādā pašā situācijā, tādēļ šoreiz īpaši svarīgi bija parādīt raksturu," piebilda uzbrucējs, kurš Latvijas izlases māku aizvadīt visu maču bez neviena noraidījuma skaidroja ar spēles tiesnešiem. "Bija situācijas, kad noteikumi tika pārkāpti, taču mēs tikām pažēloti. Galveno tiesnesi zinu no spēlēm Šveicē - viņš dod maz noraidījumus un ļauj spēlēt."

"Šķiet, ka cīņa par ceturto vietu grupā un ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu būs ļoti smaga, jo arī itāļi spēlē pret Dāniju parādīja, uz ko var pretendēt. Pašlaik pilnīgi nekas vēl nav zināms. Tieši tāpēc šis ir pasaules čempionāts - visas komandas ir vienādas un katrs var uzvarēt," turpmāko čempionāta gaitu prognozēja Ķēniņš.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Bez Latvijas un Vācijas izlasēm Stokholmā spēlē arī Čehija, Zviedrija, Itālija, Krievija, Dānija un Norvēģija.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!