Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasei piektajā pasaules čempionāta spēlē sestdien pret Norvēģiju, visticamāk, nepalīdzēs uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Iepriekšējā komandas spēlē ceturtdien pret Čehiju Ķēniņš iedzīvojās muguras savainojumā. Piektdienas treniņā uzbrucējs nepiedalījās, bet izlases ārsts Jānis Kvēps uzskata, ka mačā pret Norvēģiju viņš laukumā nevarēs doties.

Tikmēr komandas galvenais treneris Teds Nolans izteicās, ka šajā jautājumā galīgais lēmums tiks pieņemts sestdien no rīta.

Tāpat piektdienas treniņā nepiedalījās uzbrucējs Armands Bērziņš, kurš arī guvis savainojumu. Kvēps izteicās, ka mačam pret Norvēģiju uzbrucējam vajadzētu būt gatavam.

Līdz ar to sestdienas spēlē sagaidāmas izmaiņas spēlētāju virknējumos. Tā uz trešo maiņu no ceturtās Ķēniņa vietā pacelts Kaspars Saulietis, kurš spēlēs kopā ar Gintu Meiju un Bērziņu. Savukārt ceturtajā maiņā kopā ar Kobu Jasu un Juri Štālu spēlēs iepriekšējos trīs mačus izlaidušais Andris Džeriņš.

Sagaidāms, ka arī nākamajam mačam netiks pieteikts uzbrucējs Roberts Bukarts.

Galīgais spēlētāju sadalījums pa virknējumiem kļūs zināms sestdien.

Piektdien salīdzinoši vieglā režīmā trenējās vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš spēlē ar Vāciju sasita cirksni, un pat bija nepieciešama ārsta došanās laukumā, tomēr pašlaik viņam nopietnu veselības problēmu nav.

Piektdienas treniņā laukumā devās visi veselie izlases hokejisti. Vēlāk dienas gaitā spēlētāji kopā ar ģimenēm dosies kopīgā pastaigā pa Stokholmu, kā arī ieturēs kopīgas vakariņas.

Tāpat piektdien notika oficiālās komandas kopbildes uzņemšana.

Latvijas un Norvēģijas izlases savā starpā tiksies sestdien plkst.13.15 pēc Latvijas laika.

Pēc četrām spēļu kārtām abas komandas šķir divi punkti - Latvijas vienība ar sešiem punktiem atrodas ceturtajā vietā, bet Norvēģija ar diviem punktiem atrodas pozīciju zemāk.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!