Foto: AP/Scanpix
Pasaules čempiona titulu šogad neizdosies aizstāvēt Krievijas hokeja izlasei, kas ceturtdaļfinālā negaidīti pārliecinoši ar 3:8 (1:2, 0:2, 2:4) zaudēja ASV valstsvienībai.

Priekšsacīkstēs abu komandu cīņā Krievija aizraujošā cīņā uzvarēja ar 5:3, taču ceturtdaļfinālā pilnībā laukumā dominēja ASV hokejisti.

Pirmo triecienu pasaules čempionei ASV hokejisti veica pirmā perioda vidū, kad nepilnas minūtes laikā Pols Ščastnijs un Tīdžejs Ošī panāca 2:0. Krievijas vētrainie uzbrukumi deva augļus un 16.minūtē Aleksandrs Svitovs pēc teicamas Sergejs Soina piespēles guva Krievijai pirmos vārtos.

$d_id=131; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Otrajā periodā Neits Tompsons un Alekss Gaļčiņuks palielināja amerikāņu pārsvaru līdz 4:1. Pēdējās trešdaļas sākumā pēc Aleksandra Ovečkina spēcīga plaukstas metiena tiesneši uzreiz nefiksēja vārtu guvumu un ļāva turpināt spēli, bet tikai vēlāk, kad spēle bija apturēta, video atkārtojumā ieskaitīja vārtu guvumu. Tomēr Krievijas ofensīva un centieni samazināt starpību bija nesekmīgi, un Krievijas izlases pretestība salūza pilnībā pēc nākamajiem zaudētajiem vārtiem. Rupji vairākumā kļūdījās Aleksandrs Radulovs un Raians Kārters pretuzbrukumā panāca 5:2.


Pēc mirkļa Aleksandrs Perežogins gan vienus vārtus atguva, bet tad nepilnu divu minūšu laikā ASV burtiski "nolika uz lāpstiņām" Krievijas izlasi – Džeikobs Troubs, Deivids Moss un Pols Ščastnijs panāca 8:3. Spēles pēdējās 10 minūtēs Krievija jau nespēja neko vairs mainīt, tādējādi pasaules čempioni šogad netiks pie medaļām.

Tagad pusfinālā jau Stokholmā amerikāņi sestdien tiksies ar Šveices un Čehijas pāra uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!