Foto: AFP/Scanpix
2016. gada pasaules hokeja čempionātā sestdien, 14. maijā, Maskavā pārliecinošu uzvaru izcīnīja mājiniece Krievijas izlase, kas ar 5:1 (1:0, 1:0, 3:1) pieveica Šveices valstsvienību.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas izlase pirms mača sagaidīja pastiprinājumu no NHL kluba Vašingtonas "Capitals", kas izstājās no Stenlija kausa izcīņas. Pēc Ziemeļamerikas hokeja zvaigžņu Aleksandra Ovečkina, Jevgeņija Kuzņecova un Dmitrija Orlova ierašanās Krievijas izlase nedeva Šveicei nekādas cerības, gūstot drošu uzvaru un kontrolējot cīņas gaitu visas spēles laikā.

Krievijas izlases rindās par labāko atzina divu vārtu autoru Ivanu Teļeginu, bet vēl pa vieniem vārtiem guva Kuzņecovs, Sergejs Širokovs un Sergejs Mozjakins. Šveicei vienīgos vārtus guva Simons Mozers.

Pēc uzvaras Krievijas izlase atgriezusies Maskavas grupas kopvērtējuma otrajā vietā, taču, lai to nosargātu, mājiniecei pēdējās spēlēs jāuzvar Norvēģija un Zviedrija. Pretējā gadījumā Krievija var palikt grupā trešā un tādā gadījumā jau ceturtdaļfinālā būs jāspēlē pret Kanādu vai Somiju.

Tikmēr Šveice pēc zaudējuma Maskavas grupā saglabā labas izredzes uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Lai to sasniegtu, šveiciešiem gan pēdējās spēlēs pret Zviedriju un Čehiju jāgūst punkti.

$duelID=343;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!