Foto: AFP/Scanpix
Dzimtenē neviennozīmīgu vērtējumu izpelnījies par šāgada pasaules čempionāta labāko vārtsargu atzītā Krievijas izlases vārtu vīra Andreja Vasiļevska sniegums šajā turnīrā, kurā Krievijas komanda izcīnīja bronzas godalgas.

"Neskatoties uz to, ka Vasiļevskis visa turnīra laikā spēlēja pieklājīgi, es kā bijušais vārtsargs varu teikt, lūk, ko - kad notika pirmās PSRS un Kanādas spēles, Vladislavs Tretjaks vārtos rādīja brīnumus! Lai uzvarētu kanādiešus, ir jāpārspēj sevi pašu," saka Krievijas nopelniem bagātais treneris, bijušais hokejists Sergejs Čerkass. "Diemžēl, Vasiļevska spēlē es neredzēju šo pārdabisko sniegumu, arī mačā pret Kanādu. Viņš ielaida četrus vārtus spēlē ar ASV, trīs ar Kanādu, trīs pret somiem. Kopumā 10 "goli" trijās tādās spēlēs - tas ir ļoti daudz NHL vārtsargam. Tā ziemeļamerikāņus uzvarēt nevar."

"Visi norāda, ka Vasiļevskis, redz, trīs spēles aizvadīja "sausā". Taču, atvainojiet, ar ko viņš nospēlēja uz nulles? Ar zemāka līmeņa pretiniekiem!" norāda Čerkass. "Tad jau arī Iļja Sorokins izgāja laukumā un divas spēlēs nostāvēja "sausā"."

"Ja jau treneri Vasiļevski izvēlējās par izlases pamatvārtsargu, acīmredzot, bija pārliecināti par viņu," uzskata bijušais hokejists. "Protams, daudzās spēlēs Andreja sniegums bija lielisks, to neviens neapšauba, taču ir mači, kuros nepietiek ar vienkārši labu spēli. Ja gribi kļūt par pasaules čempionu, nevar spēlēt vienkārši labi, ir jāpārspēj pašam sevi."

Šāgada pasaules čempionātā Andrejs Vasiļevskis Krievijas izlases vārtus sargāja deviņās no 10 spēlēm, laukumā pavadot 522 minūtes un 51 sekundi un atvairot 93,56% metienu. Kopumā Tampabejas "Lightning" vārtsargs savos vārtos ielaida 15 ripas.

Otrs Krievijas izlases vārtsargs Iļja Sorokins laukumā aizvadīja 80 minūtes, un atvairīja visus metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!