Foto: Sputnik/Scanpix
Lai arī Krievijas hokeja izlase 2018. gada pasaules čempionātā izstājās jau ceturtdaļfinālā, tomēr šo sezonu nedrīkst saukt par neizdevušos, uzskata Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks.

Jau vēstīts, ka Krievijas hokejisti pasaules čempionātā A apakšgrupā izcīnīja otro vietu un ceturtdaļfinālā tikās ar Kanādu, piedzīvojot zaudējumu pagarinājumā ar 4:5. Krievijas izlase iepriekšējo reizi bez pasaules čempionāta medaļām palika 2013. gadā

"Mēs nemeklēsim attaisnojumus – pirmo reizi pēc ilga laika mūsu izlase palika bez medaļām pasaules čempionātā, bet neviens nedrīkst šo sezonu saukt par neveiksmīgu, jo komanda ieguva savu devīto olimpisko medaļu. Šis ir vēsturisks sasniegums. Phjončhanas olimpiskās spēles paliks atmiņā uz ilgu laiku, jo neviens ārējs faktors netraucēja Krievijai parādīt savu spēku un prasmes," Krievijas Hokeja federācijas mājaslapā citēts Tretjaks.

"Šajā sezonā konkurenti bija īpaši spēcīgi, bet mēs saskārāmies ar grūtībām, veidojot sastāvu," turpināja federācijas prezidents. "Vairāki līderi objektīvu iemeslu dēļ nevarēja pievienoties komandai. Turklāt mēs strādājam uz komandas atjaunošanu, gaidot Pekinas olimpiskās spēles. Pats esmu bijis hokejists, un es zinu, ka pārmaiņu process reizēm ir sāpīgs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!