Foto: Sputnik/Scanpix
Krievijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, ceturtdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 6:0 (0:0, 3:0, 3:0) izbraukumā pārliecinoši uzveica Slovākiju.

Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra duelī uzvarētājiem divus vārtus iemeta Jegors Averins, bet pa reizei izcēlās Maksims Šalunovs, Vjačeslavs Voinovs, Sergejs Šumakovs un Maksims Karpovs.

Šī Krievijai bija trešā pārbaudes spēle pirms pasaules čempionāta, un tika gūta trešā uzvara, jo pagājušajā nedēļā tā divreiz uzvarēja Norvēģiju. Sestdien Krievija un Slovākija spēkus samēros atkārtoti.

Kā ceturtdien pavēstīja Krievijas Hokeja federācija, 17. aprīlī Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai valstsvienībai pievienosies astoņi hokejisti, kuriem noslēgusies sezona Nacionālajā hokeja līgā (NHL), - vārtsargi Sergejs Bobrovskis un Semjons Varlamovs, aizsargs Aleksejs Jemeļins, kā arī uzbrucēji Sergejs Kaļiņins, Nails Jakupovs, Viktors Tihonovs, Sergejs Plotņikovs un Aleksandrs Burmistrovs.

Krievijas izlase būs šī gada pasaules čempionāta mājiniece, kā arī sacentīsies vienā apakšgrupā ar Latviju. Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22. maijam risināsies Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Tikmēr Slovākijas izlase Sanktpēterburgā spēlēs pret pašreizējo čempioni Kanādu, kā arī ASV, Somijas, Baltkrievijas, Francijas, Vācijas un Ungārijas valstsvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!