Foto: Sputnik/Scanpix
Krievijas hokeja izlasi 2018. gada pasaules čempionātā nevarēs pārstāvēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš guvis savainojumu, vēsta Krievijas Hokeja federācija.

Bobrovskis pagājušajā sezonā 65 NHL regulārā čempionāta spēlēs vidēji ielaida 2,42 ripas un atvairīja 92,1 procentu metienu, bet izslēgšanas spēlēs pirmās kārtas sērijā "Blue Jackets" zaudēja Vašingtonas "Capitals" ar 2-4.

Pēc Bobrovska savainojuma Krievijas izlases vārtsargu treneris Rašits Davidovs paziņoja, ka valstsvienības pamatvārtsargs pasaules čempionātā būs Vasīlijs Košečkins, kurš spēlē Magņitogorskas "Metallurg" sastāvā. Viņš KHL regulārajā čempionātā 38 spēlēs ielaida 2,26 vārtus un atvairīja 93,1 procentu metienu, bet deviņās izslēgšanas spēlēs viņš ielaida 2,54 vārtus un atvairīja 91,1 procentu metienu

Tāpat tiek ziņots, ka Krievijas izlasē spēlēt nevarēs arī Kolorado "Avalanche" aizsargs Ņikita Zadorovs. Viņam pagājušajā sezonā aiz muguras 77 spēles regulārajā čempionātā, kurā gūti septiņi vārti un izdarītas 13 rezultatīvas piespēles, bet sešās izslēgšanas spēlēs – vieni vārti un divas piespēles.

Krievijas izlase pasaules čempionātā spēlēs A grupā, kurā spēkosies ar Zviedrijas, Čehijas, Šveices, Baltkrievijas, Slovākijas, Francijas un Austrijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!