Foto: AFP/Scanpix
Sašutumu izraisījusi Krievijas hokeja izlases vārtsarga Iļjas Brizgalova intervija, kurā viņš izteicies, ka padomju tirāna Josifa Staļina darbība bijusi "loģiska".

Intervijā portālam "championat.com" Brizgalovs, kurš ikdienā spēlē Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Filadelfijas "Flyers", izteicies, ka Staļins bija vīrs, kurš "zina, ko dara".

Intervija tika publicēta ceturtdienas rītā, tomēr drīz vien to izņēma no portāla.

Brizgalovam tika uzdots jautājums, kāda ir viņa attieksme pret Staļinu. "Pozitīva," atbildēja vārtsargs. "Es redzu loģiku viņa darbos."

"Protams, ka nav attaisnojuma, tomēr viņš ar spēku ieradās valstī, kas tikko bija piedzīvojusi revolūciju," teica vārtsargs. "Tur bija tik daudz spiegu, ienaidnieku un nodevēju."

Kaut Staļins ir vainīgs miljonu cilvēku nāvē, mūsdienu Krievija joprojām nespēj nosodīt viņu. Diktators aizvien tiek slavēts dziesmās un pat grāmatās.

Brizgalovs uzskata, ka, lai uzbūvētu Padomju Savienību, bija nepieciešama dzelzs dūre. "Cilvēki saka, ka viņš bija asiņains tirāns, tomēr nebija cita ceļa."

"Jā, starp represijās cietušajiem bija arī nevainīgi cilvēki, tomēr tā gadās," stāstīja vārtsargs.

Brizgalovs Staļinu iekļāva starp trim cilvēkiem, ar kuriem vislabprātāk parunātos. Pārējie divi bija izgudrotājs Alberts Einšteins un mongoļu karavadonis Čingishans.

Kā ziņots, Krievijas hokeja izlase piedalījās Somijā un Zviedrijā notiekošajā pasaules čempionātā, tomēr ceturtdien tai turnīrs noslēdzās, jo ceturtdaļfināla mačā ar 3:8 tika zaudēts ASV izlasei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!