Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas hokeja izlases kapteinis Iļja Ņikuļins pirms pasaules čempionāta pirmā mača pret Latviju izteicies, ka valstsvienība spēlēs tika uz uzvaru, nepievēršot uzmanību tam, ko par savām izredzēm domā pretinieki.

Latvija ar Krieviju tiksies sestdien apakšgrupas pirmās kārtas ietvaros.

Pirms čempionāta abas komandas savā starpā tikās Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēs, kurās Latvijas komanda savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 1:2 un izcīnīja uzvaru ar 1:0.

"Noskaņojums komandā ir lielisks, bet darbs rit pilnā sparā. Domāju, ka kustamies pareizajā virzienā. Visi ceram uz veiksmīgu čempionāta sākumu," Ņikuļina teikto citē portāls "R-Sport". "Spēlei pret Latviju ir nopietni jāgatavojas. Kā pierādījusi pēdējo gadu prakse, visas komandas čempionātā kļuvušas ievērojami spēcīgākas. Vāju pretinieku šeit nav. Čempionātā rēķināmies tikai ar uzvaru, jo esam optimisti."

Iepriekš Latvijas izlases spēlētāji Rodrigo Laviņš un Jānis Sprukts cerīgi izteicās par gaidāmo maču pret Krieviju, paužot uzskatu, ka Latvijai ir pa spēkam izcīnīt uzvaru.

"Dieva dēļ, lai jau viņi domā, ka var mūs uzvarēt. Mēs spēlēsim savu hokeju un domāsim tikai par uzvaru," piebilda Ņikuļins. "Spēles Rīgā jau ir vēsture. Mēs gatavojamies konkrētai spēlei un vēlamies parādīt labu sniegumu."

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs Stokholmas apakšgrupā kopā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!