Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Andrejs Safronovs vietējiem medijiem atvainojies par hokejistu aiziešanu no ledus pasaules čempionāta finālspēlē, bet incidentu skaidro ar "misēkli".

Kā zināms, daļa Krievijas izlases spēlētāju pēc sagrāves pasaules čempionāta finālā pret Kanādu atstāja laukumu, nesagaidot Kanādas valsts himnu.

"Nekas jau netraucēja mūsu komandai palikt laukumā, vienkārši sanāca organizatorisks misēklis, turklāt nevis rīkotāju, bet mūsu," atzīst Safronovs. "Notika iekšējā kļūme. Tagad ir kauns un nepatīkami, tāpēc izlases vārdā noņemu cepuri kanādiešu priekšā. Nav vārdu. Var tikai apgalvot, ka nekādu nodomu tajā situācijā nebija."

Tikmēr skarbāks bija Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko, nosodot hokejistu rīcību. "Man grūti runāt par iemesliem. Personīgu domāju, ka mūsu hokejisti, kuri priekšlaicīgi atstāja laukumu, ir rīkojušies slikti. Tas nav pareizi. Zaudējumu ir jāuzņem cienīgi un jāizrāda cieņa uzvarētājam. Domāju, ka izlases vadība un federācijas prezidents nedrīkstēja ko tādu pieļaut."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!