Foto: F64
Nepatīkamus mirkļus Prāgā piedzīvojuši daži Latvijas hokeja izlases līdzjutēji, kuri neizprotamā kārtā no spēles pret Čehiju izraidīti no arēnas bungu dēļ. Savukārt citi Prāgā šķīrušies no čehu kronām par dažādiem pārkāpumiem, vēsta "sportadraugiem.lv".

Pasaules čempionāta pirmajā spēlē starp Latviju un Kanādu, kas risinājās Prāgas O2 arēnā, čehu apsargi nav aizrādījuši Latvijas bungu meistariem un norādījuši, ka problēmas nebūs arī turpmāk. Tomēr tā gluži nav bijis. Spēlē pret mājinieci Čehiju latviešu faniem ar bungām palūgts atstāt arēnu, jo viņi "traucējot apkārtējiem faniem".

Kā norāda "sportadraugiem.lv", neizprotamākais šajā faktā ir tas, ka puiši ar bungām ielaisti arēnā, tātad izgājuši drošības pārbaudes un bungas atbildušas visām prasībām. Taču kaut kādā brīdī pirmajā periodā bungotājiem nācies atstāt arēnu, tāpēc otro un trešo periodu viņi vērojuši fanu teltī pie arēnas. "Galu galā vienu brīdi atmosfēra labāka bija patiešām pie fanu telts, nevis arēnā. Un droši var apgalvot, ka teltī bija tikpat, ja ne vairāk latviešu fanu, nekā arēnā," norāda "sportadraugiem.lv".

Kamēr vīri ar bungām ir neizpratnē un gatavi sūdzēties IIHF par notikušo, citi Latvijas fani vēruši vaļā savus maciņus, jo pārkāpuši noteikumus. Dažas fanes izkāpušas no metro un iznākušas ne tajā ielas pusē. Ilgi nedomādamas, dāmas devušās pāri ielai, bet trāpījušas tieši "nagos" policistiem. Par ielas šķērsošanu neatļautā vietā nācies šķirties no 500 čehu kronām.

Tāpat zināms, ka "dažiem labiem faniem nav paveicies arī braukt pa zaķi sabiedriskajā transportā". "Kāda fanu grupiņa uz arēnu devusies ar tramvaju, protams, bez biļetes. Un kontrolieri, priekā berzēdami rokas, uzreiz pie sarkanbaltsarkanajiem klāt. Un bez žēlastības katrs dabūjis samaksāt soda naudu pēc pilnas programmas. Tiem, kas vēl tikai ceļā - atceraties, ka satiksmes noteikumi ir jāievēro arī gājējiem, un arī sabiedriskajā transportā ar muļķīgu smaidu vien cauri netikt," faniem atgādina "sportadraugiem.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!