Foto: LETA

Latvijas un Dānijas apvienotā kandidatūra nav ieguvusi tiesības 2017.gadā rīkot pasaules hokeja čempionātu, vēsta Starptautiskā hokeja federācija (IIHF).

IIHF Izpildkomitejas balsojumā Latvijas un Dānijas kandidatūra ieguvusi 45 balsis, bet Vācijas un Francijas kandidatūra saņēmusi 63 balsis.

Čempionāts 2017.gadā notiks Vācijas pilsētā Ķelnē un Francijas galvaspilsētā Parīzē.

"Mēs bijām ļoti tuvu uzvarai. Novēlu Vācijai un Francijai veiksmi," pēc IIHF lēmuma teica Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Jau pirms IIHF balsojuma Lipmans bija izteicies, ka Latvijas un Dānijas kandidatūrai ir mazas izredzes uz panākumu, bet neveiksmes gadījumā Latvija ar individuālo kandidatūru pretendēs uz 2018.gada čempionāta rīkošanu.

Latvijas un Dānijas kandidatūra paredzēja, ka visas pusfināla, kā arī fināla un spēle par trešo vietu notiktu Kopenhāgenā.

"Vācija un Francija bija spēcīgi pretinieki. Dažreiz ar 100 procentiem nepietiek. Mūsu komanda padarīja neticamu darbu," uzsvēra Dānijas Hokeja federācijas prezidents Henriks Bahs Nīlsens.

Tikmēr Francijas Hokeja federācijas prezidents Lūks Tardifs pauda lepnumu par iegūtajām tiesībām rīkot pasaules čempionātu.

Pasaules čempionāts Vācijā notiks astoto reizi, kamēr Francijā spēcīgākās hokeja izlases būs trešo reizi. Iepriekš turnīrs Francijā notika pirms ilga laika – 1930. un 1951.gadā

"Tā bija saspringta cīņa. Dānijas un Latvijas delegācija mums sastādīja labu konkurenci," teica Vācijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Francs Reindls.

Parīze un Ķelne katra uzņems vienu apakšgrupu, pēc kuras rīkos arī divas ceturtdaļfināla spēles, bet pusfināli, spēle par trešo vietu un fināls notiks Ķelnē.

Vācijas un Francijas video prezentācija:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!