Foto: Reuters/Scanpix
Noslēdzoties pasaules hokeja čempionāta priekšsacīkstēm, kļuva zināmi ne tikai visi 1/4 fināla pāri, bet arī turpmākais spēļu kalendārs.

Jau ziņots, ka Latvija, ar 1:0 uzvarot Dāniju, pēc deviņu gadu pārtraukuma nodrošināja iekļūšanu pasaules čempionāta izslēgšanas turnīrā. Tagad Boba Hārtlija vadītā Latvijas valstsvienība 1/4 finālā tiksies ar Zviedriju.

Uzriez pēc uzvaras pār Dāniju bija zināms, ka Latvijai pēc priekšsacīkšu cīņām būs jāpārceļas no Herningas uz Kopenhāgenu. Vēlāk IIHF publiskoja, ka Latvijas un Zviedrijas duelis Dānijas galvaspilsētā ceturtdien, 17. maijā, sāksies pulksten 21:15 pēc Latvijas laika.

Vēl 1/4 finālā Kopenhāgenā pēcpusdienas spēlē pulksten 17:15 risināsies aizraujošais Krievijas un Kanādas duelis. Abas komandas pirms turnīra tika uzskatītas par medaļu kandidātēm, bet tagad vienai no tām nāksies izstāties jau pēc 1/4 fināla.

Savukārt Herningā savas pusfināla spēles, nepārceļoties uz Dānijas galvaspilsētu, aizvadīs divas šīs grupas spēcīgākas komandas. Herningas grupas uzvarētāja Somija 17. maijā vakara spēlē pulksten 21:15 tiksies ar Šveici, bet pirms tam pulksten 17:15 ASV izlase spēlēs pret Čehiju.

Pēc 1/4 fināla cīņām pusfināls un cīņas par godalgām risināsies jau tikai Kopenhāgenā. Pusfinālā sestdien, 19. maijā, Latvijas/Zviedrijas dueļa uzvarētājs tiksies ar ASV vai Čehiju. Savukārt otrā pusfināla pārī Somijas/ Šveices dueļa uzvarētājs spēlēs pret Krieviju vai Kanādu. 2018. gada pasaules čempionāta izšķirošās cīņas risināsies svētdien, 20. maijā.



$duelID=997;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!