Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta otrajā spēlē ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) pārspēja Vācijas valstsvienību, izcīnot savu pirmo uzvaru šī gada turnīrā.

Latvijas izlases labā ar vārtu guvumiem izcēlās Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs un Aleksejs Širokovs, savukārt Vācijas vienības labā precīzi meta Džons Trips un Kajs Hospelts.

Latvijas hokejisti otrdien spēkosies ar Itāliju (plkst.17.15), ceturtdien ar Čehiju (plkst.21.15), 12.maijā ar Norvēģiju (plkst.13.15), 14.maijā ar Dāniju (plkst.17.15) un 15.maijā ar Zviedriju (plkst.21.15).


Pirms spēles

Ārpus sastāva šajā mačā palika vārtsargs Ervīns Muštukovs un aizsargs Jānis Andersons. Tāpat malā palika vakar nepārliecinoši nospēlējušais Andris Džeriņš, bet laukumā devās Ronalds Ķēniņš. Vārtus atkal sargā Edgars Masaļskis.

Pirmais periods

Latvijas izlase spēli iesāka aktīvi, un pēc Kaspara Daugaviņa piespēles gar vārtiem Aleksejam Širokovam neizdevās ripu ievirzīt vārtos. Tūlīt arī Miķelis Rēdlihs un Mārtiņš Cipulis izdarīja negaidītus metienus. Drīz vien uzbrukt sāka arī Vācijas komanda, bet Masaļskis ar pirmajiem metieniem tika galā veiksmīgi. Latvija arī turpinājumā bija aktīvāka, spēcīgu metienu izdarot arī Oskaram Bārtulim, taču 12.minūtē tālu metienu izdarīja Guntis Galviņš, labi vārtu priekšā nocīnījās Jānis Sprukts, bet ripa atleca pie Indraša, kurš raidīja ripu vārtos, atklājot rezultātu.

Vācija uzreiz metās uzbrukumā, taču nekas pārāk bīstams viņiem nepadevās. Miķelim Rēdliham uzbrukumā bija lieliska iespēja, bet viņa raidījums lidoja pāri vārtiem, pāris minūtes vēlāk Širokovs no teicamas izdevības nespēja ripu raidīt vārtos. Pirmais periods noslēdzās ar 1:0 Latvijas labā.

Otrais periods

Otro trešdaļu aktīvāk iesāka Vācijas izlase, kas izdarīja vairākus metienus, bet Latvijas hokejisti neļāva pretiniekiem izlīdzināt rezultātu un metās uzbrukumā, kurā pēc Indraša piespēles pa vārtiem, meta Sprukts, bet atlēkušo ripu vārtos raidīja Miķelis Rēdlihs, panākot rezultātu 2:0. Vācieši ātri centās atbildēt, bet uzreiz tas viņiem neizdevās, jo vārtos teicami darbojās Masaļskis. Trešdaļas piektajā minūtē Vācija tomēr guva vārtus, kad pēc iemetiena Trips, atrodoties ar muguru pret vārtiem, samazināja rezultāta pārsvaru.

Divas minūtes pēc zaudētajiem vārtiem Daugaviņam bija iespēja atjaunot divu vārtu pārsvaru, taču viņš nespēja uztvert Širokova piespēli vārtu priekšā. Tikmēr Masaļskis turpināja atvairīt pretinieku metienus, bet 13.minūtē pēc Oskara Cibuļska neveiksmīgas spēles savā zonā, Latviju no vārtu zaudējuma glāba vārtu stabiņš, bet šī epizode nenoslēdzās, un ripu ieguva Hospelts, kurš to raidīja vārtos un panāca rezultātu 2:2. Latvija atkal sāka spēlēt aktīvi, tomēr uzbrukumā nekas īsti nepadevās. Pēdējā perioda minūtē no vārtu zaudējuma Latviju glāba vārtu pārliktnis, un par aizsargu darbību ļoti neapmierināts bija Masaļskis. Trešdaļā rezultāts vairs nemainījās.

Trešais periods

Noslēdzošo 20 minūšu sākumā pret Galviņu asi nospēlēja Hospelts, par ko viņš saņēma noraidījumu. Latvija pirmajā vairākumā iespieda vāciešus savā aizsardzības zonā, izdarot arī vairākus metienus, bet ripa vārtos nelidoja. Vēlāk Ķēniņš izmantoja apjukumu Vācijas vārtu priekšā, bet Vācijas izlases vārtsargs Deniss Endrass lēcienā tika pie ripas. Otrā laukuma galā nākamajā epizodē savus vārtus divas reizes glāba Masaļskis. Abas komandas turpināja spēlēt agresīvu hokeju.

Perioda 11.minūtē Latvijai bija otrā iespēja vairākumā, jo pretinieku hokejists ripu izmeta ārpus laukuma. Šo vairākumu Latvija izmantoja – Bārtulis vispirms trāpīja pa vārtu stabiņu, bet tad Širokovs ar lielisku plaukstas metienu atkal izvirzīja vadībā savu komandu. Turpinājumā laukumā ritēja saspringta cīņa, bet vāciešu hokejisti darīja visu, lai rezultātu izlīdzinātu. Masaļskis pēdējās minūtēs spēlēja teicami. Tāpat pēdējā minūtē Vācija nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un Ķēniņš trāpīja pa vārtu stabu. Līdz ar to Latvija svinēja uzvaru otrajā pasaules čempionāta spēlē.

Par Latvijas izlases labāko spēlētāju šajā mačā atzina Miķeli Rēdlihu, kamēr Vācijas komandā – Hospelts.

Latvijas izlase pasaules čempionātos pēdējo reizi Vācijas valstsvienību pārspēja 1998.gadā, kad turnīrs norisinājās Šveices pilsētā Bāzelē.

Portāls "Delfi" arī šogad līdzjutējiem piedāvā izvēlēties savu spēles zvaigzni. Pēc katras pasaules čempionāta spēles nobalso par savu mača favorītu!!!

$t1='latvija'; $t2='vacija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Latvijas izlases sastāvs mačam ar Vāciju:

vārtsargi – 31 Edgars Masaļskis (1 Māris Jučers)

aizsargi: 13 Guntis Galviņš - 26 Krišjānis Rēdlihs; 8 Oskars Bārtulis – 44 Oskars Cibuļskis; 11 Kristaps Sotnieks – 81 Georgijs Pujacs; 2 Rodrigo Laviņš

uzbrucēji: 5 Jānis Sprukts – 24 Miķelis Rēdlihs – 70 Miks Indrašis; 16 Kaspars Daugaviņš – 17 Aleksejs Širokovs - 47 Mārtiņš Cipulis; 9 Roberts Bukarts – 21 Armands Bērziņš – 87 Gints Meija; 15 Roberts Ķēniņš – 18 Kaspars Saulietis – 60 Juris Štāls

Vācijas izlases sastāvs:

vārtsargi: 44 ENDRAS Dennis (1 KOTSCHNEW Dimitri)

aizsargi: 7 ONDRUSCHKA Florian - 12 FISCHER Christopher; 3 KRUEGER Justin - 13 SCHUBERT Christoph; 2 REUL Denis - 77 GOC Nikolai; 27 LAVALLEE Kevin - 82 AKDAG Sinan

uzbrucēji: 18 HOSPELT Kai - 21 TRIPP John - 67 FURCHNER Sebastian; 37 REIMER Patrick - 47 ULLMANN Christoph - 87 GOGULLA Philip; 17 KINK Marcus - 19 KAUFMANN Evan - 29 BARTA Alexander; 39 GREILINGER Thomas - 57 GOC Marcel - 86 PIETTA Daniel

Atgādinām, ka turnīra pirmajā mačā Latvija izlase sestdien, cienījami nospēlējot vairāk nekā 30 minūtes, ar rezultātu 2:5 zaudēja spēcīgajai Krievijas valstsvienībai.

Bez šīm četrām komandām Stokholmas grupā cīnās arī Zviedrija, Čehija, Norvēģija un Dānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!