Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pirmdien, 4. maijā, valsts svētkos, pasaules čempionātā Prāgā savā trešajā spēlē piedzīvoja pamatīgu sagrāvi, ar 1:8 (0:1, 1:3, 0:4) piekāpjoties tehniskajai un rezultatīvajai Zviedrijas valstsvienībai.

Latvijai tas bija trešais zaudējums trīs spēlēs, un valstsvienība atrodas A grupas pēdējā vietā. Tomēr pirmajos mačos Latvija spēlējusi pret visiem grupas favorītiem, bet turpinājumā gaida cīņas ar potenciāli vieglākiem pretiniekiem Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju.

Latvijas izlase spēli pret Zviedriju iesāka atzīstami, tomēr pirmā perioda noslēgumā Kristaps Sotnieks nopelnīja noraidījumu. Tajā Luī Ēriksons izslidoja no aizvārtes un meta pa Oskara Cibuļska slidu, un ripa rikošetā ielidoja Edgara Masaļska sargātajos vārtos.

$d_id=33; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Otrajā periodā Luī Ēriksons vairākumā Latviju sodīja par skaitliskā sastāva pārkāpumu, taču ar trešo piegājienu arī Latvija realizēja vairākumu. Pēc Gunta Galviņa piespēles Lauris Dārziņš trieca ripu vārtos. Tomēr 10 sekundes vēlāk Sotnieks pārkāpa noteikumus pret Filipu Forsbergu, tika nozīmēts soda metiens, kuru zviedrs pārliecinoši realizēja.

Zviedrijas izlase pēc tam vēlreiz raidīja ripu vārtos, taču tie netika ieskaitīti, jo tiesneši uzskatīja, ka bijusi spēle vārtsarga laukumā. Tomēr vēlāk Ēriksonam izdevās gūt savus trešos vārtus, panākot rezultātu 4:1.

Noslēdzošajā periodā, kad noraidījumu izcieta Andris Džeriņš, Oskars Mellers vēl vairāk palielināja zviedru pārsvaru, bet tad Jakobs Josefsons raidīja ripu starp Masaļska kājsargiem. Tad Eliass Linholms nerealizēja "bullīti" pēc Koba Jasa pārkāpuma. Pēdējās minūtēs Zviedrija iemeta vēl divus vārtus, izceļoties Joelam Lundkvistam un Viktoram Rakstam

Zviedrijas izlasei trešajā mačā pēc kārtas izdevās gūt vismaz sešus vārtus.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!