Foto: F64
Latvijas hokeja izlase otrdien piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas šāgada pasaules čempionātā, ar 3:6 (1:2, 1:2, 1:2) piekāpjoties Austrijai, un riskē izkrist no augstākās divīzjas.

Latvijas izlases vārtus šai spēlē sargāja Edgars Masaļskis, kurš atvairīja 19 no 25 metieniem pa saviem vārtiem, un vēl vairāk pasliktināja savu statistiku - 76% atvairītu metienu.

Austrijas izlases vārtus sargāja Bernhards Štarkbaums, kuru Latvijas izlases hokejisti šai mačā "traucēja" 39 reizes. Viņš atvairīja 92,31% metienu.

1. periods

Pirmo uzbrukumu šajā mačā izspēlēja Latvijas izlase, taču pēc tam gandrīz uz divām minūtēm "ieslēdzās" savā aizsardzības zonā, aizstāvoties pret ļoti aktīvi spēli uzsākušajiem austriešiem.

Ceturtās minūtes beigās tika atklāts šīs spēles rezultāts - ātrā, plašā un skaistā izspēlē Gints Meija, Ronalds Ķēniņš un Armands Bērziņš lika kapitulēt Austrijas izlases vārtsargam. Meija prasmīgi nospēlēja, ieslidojot pretinieka zonā, Ķēniņš atdeva piespēli uz vārtiem no laukuma apmales, un Bērziņš ar tālu un spēcīgu metienu raidīja ripu tukšos vārtos - 1:0.


Pēc izvirzīšanās vadībā Latvijas izlase spēlēja aktīvāk, pārliecinošāk, īpaši mūsu pirmā maiņa, un perioda vidū Lauris Dārziņš sagādāja savai komandai skaitlisko vairākumu, uz sodīto soliņa nonākot Tomasam Hundertpfundam.

Latvijas izlase nekavējoties centās izmantot viena spēlētāja pārsvaru, īpaši aktīvi darbojoties pirmajai maiņai, Artūram Kuldam bija ļoti laba izdevība panākt divu vārtu pārsvaru, taču aizsargs neaizsniedzās līdz atsistajai ripai. Labs metiens izdevās arī Mikam Indrašim, bet vairākuma beigās Latvijas komandas spars bija jau noplacis.

Perioda otrajā pusē austrieši sāka spēlēt aktīvāk, pārliecinošāk, un viņus iedvesmoja gūtie vārti - 14.minūtē Florians Īberers pēc iemetiena, no zilās līnijas ar spēcīgu metienu caur burzmu raidīja ripu vārtos - 1:1.

15.minūtē Latvijas izlase aizrāvās ar spēli pretinieku zonā un nenosargāja Austrijas izlases uzbrucēju Tomasu Vaneku, kurš gandrīz netraucēts aizskrēja līdz Masaļska sargātajiem vārtiem, un no otro vārtu zaudējuma mūsējos glāba tikai vārtu stabiņš.

Pēc vārtu zaudējuma Latvijas izlase sāka spēlēt pasīvāk, turklāt 16. minūtē Māris Jass devās uz noraidīto soliņa, un austrieši mūsējos par šo pārkāpumu sāpīgi sodīja - atkal ar spēcīgu, tālu metienu tika pārspēts Masaļskis, ripai pirms ielidošanas vārtos gan atsitoties pret kādu no Latvijas spēlētājiem, kas metās ripai ceļā, taču - 2:1 Austrijas labā. Šis vārtu guvums tika ieskaitīts Andrē Lakošam.

2.periods

Otrā trešdaļa sākās ar zaudētiem vārtiem - ceturtajā minūtē Latvijas izlases spēlētāji vidus zonā "nogulēja" austriešu pirmās maiņas ātru pretuzbrukumu, kas sekoja Krišjāņa Rēdliha neprecīzai piespēlei, un Artūrs Kulda viens pats ar Edgaru Masaļski nebija glābēji šajā situācijā - 3:1. Vārtus guva Tomass Vaneks.

Pēc vārtu zaudējuma Latvijas izlase sāka spēlēt aktīvāk, cenšoties samazināt Austrijas komandas pārsvaru, taču zaudēja vēl vienus vārtus - atkal no zilās līnijas, atkal spēcīgs metiens, atkal caurs burzmu - 4:1. Pēc šīs epizodes sekoja dusmu izvirdums no Edgara Masaļska, kurš acīmredzami bija nikns uz saviem aizsargiem, kuri šajā spēlē neatvieglo vārtsargam darbu.

Spēles turpinājumā Latvijas izlase divreiz nonāca skaitliskajā mazākumā, taču tos izturēja, austriešiem vien brīžiem atļaujot izveidot momentus pie vārtiem, turklāt, spēlējot nepiesegts, Edgars Masaļskis atvairīja vairākus ļoti bīstamus metienus. Īpaši jāizceļ epizode pirmā noraidījuma laikā, kad Manuels Latuza trīs reizes centās iebakstīt ripu vārtos no ļoti tuvas distances, iekams Andris Džeriņš viņam patraucēja...

Perioda beigās Latvijas izlases ofensīva kļuva agresīvāka, un otrā maiņa ar savu aktīvo spēli piespieda austriešus kļūdīties - pustāls Agra Saviela metiens ļāva samazināt Austrijas izlases pārsvaru līdz diviem vārtiem - 4:2.

Panākuma spārnoti, Latvijas izlases spēlētāji turpināja aktīvi darboties laukumā, kas pretiniekus noveda līdz noteikumu pārkāpumam. Atlikušajā minūtē skaitlisko vairākumu realizēt neizdevās, lai gan iespēja bija Laurim Dārziņam un citiem viņa kolēģiem, taču skaitliskā vairākuma realizācija bija jāatliek uz trešās trešdaļas sākumu.

3.periods

Trešās trešdaļas sākumā atlikušo vairākuma minūti Latvijas izlasei izdevās realizēt - Laura Dārziņa mesto un austriešu vārtsarga Bernharda Štarkbauma atsisto ripu acīgi uztvēra Mārtiņš Cipulis, kurš piespēlēja atpakaļ Laurim, un šoreiz Latvijas izlases kapteinis bija precīzs - 4:3. Turklāt vārtu zaudēšanas brīdī noteikumus pārkāpa Tomass Poks, un Latvijas izlase varēja turpināt ofensīvu rezultāta izlīdzināšanai, turpinot spēlēt vairākumā.

Šajās divās minūtēs Latvijas izlase parādīja labu spēli, veidojot bīstamus momentus pie Štarkbauma vārtiem, taču pārspēt austriešu vārtsargu neizdevās, bet iniciatīvu Latvijas komanda no rokām neizlaida arī spēlējot vienādos sastāvos.

Perioda vidū austrieši atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Mūsējie aizrāvās ar pretinieku piesegšanu laukuma stūrī, no kurienes Tomass Hundertpfunds ripu piespēlēja brīvi slidojošajam Mihalam Raflam, kurš netraucēti "cauršāva" Masaļski - 5:3.

Latvijas izlasei bija atlikusi puse perioda, lai rezultātu izlīdzinātu, ko mūsējie arī centās darīt, taču zaudēja vēl vienus vārtus. 18. minūtē Krišjānis Rēdlihs no zilās līnijas izdarīja spēcīgu metienu pa austriešu vārtiem, to bloķēja viens no austriešu hokejistiem, ripu uztvēra Tomass Poks un piespēlēja Danielam Oberkofleram, kurš solo izgājienā pārspēja Masaļski un pielika punktu šai spēlei - 6:3.

Atlikušajās trijās minūtēs Latvija centās kaut ko mainīt, spēlēja aktīvi, taču tik vien nopelnīja kā divas soda minūtes, ko saņēma Lauris Dārziņš septiņas sekundes pirms mača beigām.

Tādējādi Latvijas valstsvienība šajā pasaules čempionātā ir piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas.

Nākamā spēle mūsējiem būs ceturtdien, 9.maijā pret Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!