Foto: F64
Latvijas hokeja izlase arī otrajā Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlē savā laukumā piekāpās Čehijas valstsvienībai.

Latvijas valstsvienība sestdien ar rezultātu 1:3 (1:0,0:2, 0:1) atzina čehu pārākumu.

Mača rezultātu pirmās trešdaļas izskaņā atklāja Mārtiņš Cipulis, bet otrā perioda septītajā minūtē Jakubs Petružaleks to izlīdzināja. Pāris minūtes vēlāk Petrs Vampola pirmo reizi šajā mačā vadībā izvirzīja čehus. Savukārt trešajā periodā Lukašs Kašpars Čehijas izlasei panāca divu vārtu pārsvaru.

Pirms spēles

Atšķirībā no piektdienas spēles pieteikti bija Jānis Sprukts, Kaspars Saulietis, Rodrigo Laviņš un Mārtiņš Jakovļevs; kā 13. uzbrucējs – Koba Jass. Vārtus sargāja Māris Jučers. Šīs dienas spēlei nebija pieteikti Gunārs Skvorcovs, Jānis Andersons un Mārtiņš Porejs.

Pirmais periods

Spēles ievadā abas komandas darbojās apņēmīgi, bet vislabāko izdevību atklāt rezultātu neizmantoja Miķelis Rēdlihs, kurš no ieslīpas pozīcijas izlauzās netraucēts pret pretinieku vārtsargu, tomēr nespēja raidīt ripu vārtos. Mazliet vēlāk pēc aktīva mājinieku uzbrukuma lielisku izdevību pie Jučera vārtiem neizmantoja Čehijas pārstāvji, ripai slidot mazliet gar laukuma saimnieku vārtu stabu. Otrā laukuma pusē lieliski izbrukumam pieslēdzās aizsargs Mārtiņš Jakovļevs, tomēr viņa metienu tvēra Tomašs Poperle.

Mača turpinājumā Latvijas izlase centās piekopt aktīvu spēles stilu, cieši spēlējot vidējā zonā. Laukuma saimniekiem izdevās izvairīties no noraidījumiem, tāpēc spēkošanās bija līdzīga un saspringta. Trešdaļas beigu daļā bīstami zonā iegāja Kaspars Saulietis, tomēr viņa metiens tika nobloķēts. Vairākas reizes mājiniekiem izdevās iespiest pretiniekus savā aizsardzības zonā, bet vienā no šīm situācijām pēc Jāņa Sprukta uzmetiena pa vārtiem no bīstamas pozīcijas raidījumu veica Aleksandrs Macijevskis, tomēr Poperle bija savu uzdevumu augstumos.

Mirkli vēlāk Latvijas izlasei tomēr izdevās izvirzīties vadībā, kad pēc individuālā gājiena no asa leņķa Poperli nesagatavotu pārsteidza Cipulis.

Otrais periods

Kā to varēja paredzēt, otro trešdaļu Čehijas izlase sāka ļoti apņēmīgi, dodoties apjomīgos uzbrukumos. Vairākas reizes spēlē sekmīgi iesaistījās Jučers, kurš atvairīja pāris ļoti bīstamus pretinieku raidījumus. Latvijas izlase pretinieku pārspēkam pretī lika aktīvu pretspēli vidējā zonā, kas deva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā. Noteikumi tika pārkāpti pret Robertu Jekimovu, kurš laukumu pameta ar izteiktu sāpju grimasi uz sejas.

Vairākumā gan Latvijas izlasei neizdevās pārsvaru nosargāt, bet drīz pēc atgriešanās pilnā sastāvā 1:1 panāca Petružaleks. Neilgi pēc tam savā aizsardzības zonā kļūdījās Jakovļevs, bet Kašpariks pēc aktīvas cīņas pie Jučera vārtiem jau vadībā izvirzīja viesus.

Trešdaļas vidū laukumā sāka uzplaiksnīt pirmie asumi, kad Koba Jass iesaistījās kautiņā ar pretinieku spēlētāju, gūstot pārliecinošu uzvaru. Turpinājumā uz noraidīto soliņu ar nelieliem intervāliem devās vairāki abu komandu hokejisti, kas jūtami samazināja spēles kopējo tempu.

Trešdaļas izskaņā viesiem vairākas reizes izdevās veikt precīzas piespēles starp abiem laukumā esošajiem Latvijas aizsargiem, taču allaž pēdējā brīdī mājinieki patraucēja čehiem veikt metienus pa vārtiem. Otrā laukuma pusē bīstami pretinieku zonā ielauzās Gints Meija, kurš vienatnē tika līdz Poperles sargātajiem vārtiem, taču ripu tīklā raidīt neprata. Laba iespēja izlīdzināt rezultātu bija arī Macijevskim un Robertam Bukartam, tomēr rezultāts atlikušajā laikā vairs nemainījās.

Trešais periods

Trešās trešdaļas sākumā Latvijas izlasei piederēja neliels teritoriālais pārsvars, lielākās briesmas pretinieku vārtiem radot Armanda Bērziņa trijniekam. Tomēr sestajā minūtē par pretinieka turēšanu ar rokām noraidījumu saņēma Kristaps Sotnieks, bet Kašpars ātri vien realizēja skaitlisko vairākumu un panāca 3:1 Čehijas izlases labā.

Mača turpinājumā Čehijas pārstāvji vairāk sāka domāt par savu vārtu drošību, bet Latvijas hokejistiem ļoti grūti nācās tikt līdz pretinieku vārtiem. Lielākā spēkošanās bija vērojama laukuma vidusdaļā, kur bija liels spēlētāju blīvums un aktīva cīņa par ripu. Bīstams metiens padevās Rodrigo Laviņam, tomēr viņa raidītā ripa mērķi nesasniedza.

Laba izdevība samazināt starpību mājiniekiem radās mača beigu daļā, kad par skaitliskā sastāva pārkāpumu laukuma saimniekiem tika piešķirts vairākums, tomēr čehi savā zonā nospēlēja ļoti acīgi un nedeva Latvijas izlasei cerības uz vārtu gūšanu. Uzreiz pēc tam noraidījumu izpelnījās Oskars Cibuļskis, bet pēc izciestajām divām minūtēm mazākumā Jučera vietā laukumā devās sestais spēlētājs. Bīstams metiens padevās Guntim Galviņam, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Čehiju:

Vārtsargi: Māris Jučers, Kristers Gudļevskis;

Aizsargi: Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Atvars Tribuncovs, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Jakovļevs;

Uzbrucēji: Aleksandrs Macijevskis, Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Ģirts Ankipāns, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Armands Bērziņš, Gints Meija, Kaspars Saulietis, Juris Štāls, Roberts Jekimovs, Koba Jass.

Kā ziņots, abas komandas savā starpā tikās arī piektdien, kad Latvija piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:4. Šajā cīņā Latvijas vārtos stāvēja Edgars Masaļskis.

20. un 21.aprīlī Rīgā viesosies Krievijas izlase, bet vēl EHC turnīrā 11. un 13.aprīlī Latvijas valstsvienība izbraukumā tiksies ar Dāniju.

Pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, kas gan netiks aizvadītas EHC ietvaros, 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!