Foto: F64

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties šāgada pasaules čempionātam, treniņnometnes sākumposmā plāno piesaistīt virkni junioru vecuma spēlētāju, dodot viņiem iespēju izjust lielās valstsvienības atmosfēru un kādam arī varbūt pacīnīties par vietu sastāvā braucienam uz Maskavu, atklāj izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

Kā zināms, Latvijas izlase gatavošanos pasaules čempionātam, kas norisināsies Maskavā un Sanktpēterburgā, sāks 21.martā ar treniņiem "Inbox.lv" ledus hallē, Piņķos.

Plānots, ka uz pirmajiem treniņiem izlases treneru rīcībā būs aptuveni 25 hokejisti, viņu vidū daudz gados jaunu spēlētāju.

"Rēķināmies, ka, uzsākot gatavošanos, izlases rīcībā būs četras spēlētāju maiņas un pāris vārtsargi. Daļa būs Rīgas "Dinamo" spēlētāju un tie kandidāti, kuriem sezona ārzemju klubos jau beigusies, savukārt pārējie būs juniori no Latvijas U-20 izlases. Tie ir daudzsološi spēlētāji, kuriem jādod iespēja sajust lielās izlases atmosfēru, izbaudīt vīru hokeju. Juniori decembrī labi nospēlēja pasaules čempionātā, izcīnot ceļazīmi uz augstāko divīziju, un labākie ir pelnījuši iespēju piedalīties lielās izlases treniņos, kas viņiem būs labs stimuls turpmākajā karjerā," sarunā ar aģentūru LETA skaidroja Baldonieks.

Labākie jaunie hokejisti piedalīsies arī pirmajās pārbaudes spēlēs, kas sāksies aprīļa pirmajā pusē. "Tālāk jau notiks vērtēšana - labākie paliks un turpinās pretendēt uz vietu sastāvā, citiem treniņi beigsies, jo vietā nāks pieredzējušāki spēlētāji," Baldonieks uzsvēra, ka izlases sastāva veidošana, līdzīgi kā citus gadus, būs pakāpeniska, jo nebūtu pareizi tiem hokejistiem, kuri jau šobrīd ir skaidri pamatsastāva spēlētāji, likt spēlēt visos pārbaudes mačos.

"Tas nenozīmē, ka mums nav svarīgi pārbaudes spēļu rezultāti. Saprotam, ka līdzjutēji gribētu redzēt mājās spēlējam visus labākos, taču jādot iespēja arī tuvākajai rezervei," uzskata izlases ģenerālmenedžeris.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Vispirms Eiropas Hokeja izaicinājuma turnīrā aprīļa pirmajā pusē Latvija divreiz izbraukumā spēkosies ar Dāniju, mēneša vidū uzņems Baltkrievijas izlasi, vēl pēc nedēļas arī Vāciju. Savukārt pēdējās divās pārbaudes spēlēs aprīļa un maija mijā vienība izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Kā zināms, Latvijas izlases galvenā trenera amatā februārī tika apstiprināts Leonīds Beresņevs, kuram šī būs trešā reize pie valstsvienības stūres. Viņa palīgi pasaules čempionātā būs Ģirts Ankipāns un Kārlis Zirnis, bet ar vārtsargiem strādās Juris Klodāns. Savukārt par hokejistu fizisko sagatavotību rūpēsies Vilnis Klucis.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22. maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!